Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Paul Iulius Negoita omul care poate face o schimbare in politica românească

in Politic
Buzăul, ţinut încă în epoca luptei de clasă

  Este vremea să ne facem sănătoşi! Altfel picăm în barbarie. Politica la Buzău are nuanţe africane. Aşa ceva nu se mai practică de mult în Europa şi nici în alte oraşe mari, unde edilii se mândresc cu ceea ce au făcut pentru comunitate, nu cu ceea ce au. Buzoienilor li s-a trezit speranţa şi vor, din mărturiile proprii, să iasă în număr mare la vot pentru a schimba o conducere administrativă care nu este doar ineficientă, ci are şi un comportament cu efecte perverse.

     Atacul la libertatea personală prin accesarea numerelor de telefon mobil sau „listele de recomandări” pentru a-ţi  deconspira votul sunt modalităţi de manifestare a disperării politice. Grav! Foarte grav, iar lecţia pe care o vor da buzoienii va fi pe măsură. Tarele trecutului macină încă o societate pe care tinerii nu o mai recunosc, iar cei mai în vârstă o detestă pentru încercarea de a controla viaţa privată.  Practica administraţiei Boşcodeală nu mai intimidează pe nimeni, însă demonstrează încă o dată cât de mare este interesul accesului la resursele financiare ale oraşului, de fapt singura miză a grupului care stăpâneşte oraşul.

Această administraţie şi-a dovedit „competenţa” şi măsura. A epuizat argumentele luptei politice şi încearcă să întoarcă în barbarie şi la lupta de clasă o populaţie care are nevoie de viziune lucidă, de principii, de valori, de locuri de muncă, de demnitate, nu de minciună şi manipulare, de mici sau bere. Deşi aproape nimeni nu se mai lasă sedus de asemenea forme de corupţie electorală, deoarece toţi buzoienii ştiu că aceste sume de „campanie” sunt bani din banii lor. Modul acesta de a face politică radicalizează şi divide ireparabil societatea buzoiană. Există un radicalism al celor ce-şi doresc, după 16 ani, un alt tip de administraţie, îşi doresc ca Buzăul, oraş ajuns mai urât şi decât Bârladul, să-şi schimbe curba de dezvoltare, să o facă ascendentă. Au început accesele de ură şi mânie împotriva celor care dau şi celor ce primesc, distrugând astfel viitorul oraşului şi al copiilor pentru câteva nimicuri electorale.

Dezinformarea privitoare la alocarea subvenţiei sau a faptului că doar candidatul unic alocă cu generozitate de paşă gratuităţi a dus la conflicte între părinţi şi copiii. Aşa cum spunea un tânăr dezamăgit: „La Buzău, singura posibilitate de a avea o locuinţă este să aştepţi să-ţi moară bunicii!”. Şi exemplele pot continua, din păcate. Dacă la aceste aspecte mai adăugăm şi utilizarea unor angajaţi ai sistemului în scopuri electorale, conducători ai administraţiei locale, a unor tineri privilegiaţi prin relaţii de rudenie care, fără să aibă vreo abilitate profesională, vor să ne conducă, a proprietarilor de magazine obligaţi să-şi înroşească vitrinele, a directorilor unor firme care trăiesc pe bani publici şi care încearcă să „livreze” conştiinţa angajaţilor la pachet în cabina de vot sau la utilizarea unor dezinformatori plimbaţi prin autobuze sau trimişi prin pieţe, înţelegem cât de profundă este nevoia de schimbare şi însănătoşire.

Noi, ceilalţi, suntem însă majoritari şi trebuie să ne manifestăm ca atare. Au învins ei până acum. Au speculat majoritatea mută şi au ales unul de-al lor. Acum e rândul nostru!

Părinţii nu trebuie să se certe cu copiii, deoarece părinţii pensionari vor avea gratuitate pe transport, aşa cum a hotărât Consiliul Local, aşa cum se întâmplă în toate oraşele ţării, iar copiii pot avea o administraţie proaspătă, care va investi în infrastructura industrială, pentru a favoriza apariţia locurilor de muncă şi care va susţine construcţia de locuinţe pentru a asigura confortul locativ şi moral al tinerilor familii. Oamenii nu mai au încredere unii în alţii şi sunt discreţi în afirmarea opţiunilor lor politice… Şi exemplele pot continua.

Dragi buzoieni, vin cu calitatea de independent pentru a termina cu acest model retrograd de promovare a „luptei de clasă”. Nu am nevoie de recomandarea cuiva. Nu aş fi candidat dacă ar fi trebuit să mă recomand prin alţii şi nu prin propria mea activitate! Prin vocaţia mea iubesc oamenii şi calitatea lor de persoane unice a acestora. Nu accept ideea generaţiilor de sacrificiu şi nici înjosirea oamenilor. Goethe spunea că, aşa cum îi înveţi pe oameni, tot aşa se vor comporta. Eu îmi doresc să-i învăţăm altfel! Să eliminăm acest sistem antisocial de a face politică, obiceiul de a instrumenta administraţia împotriva drepturilor cetăţeanului, eliminarea inegalităţilor impuse de gradul de rudenie sau de carnetul de partid, promovarea meritocraţiei, a respectului pentru cei ce muncesc şi pentru cei ce studiază.

Votul masiv al nostru din data de 10 iunie va crea  premiza pentru reconstrucţia socială a Buzăului. E timpul să curăţim societatea de practici care ne fac rău, doar pentru a face jocul unor indivizi însetaţi de banii noştri!

Paul Iulius NEGOIŢĂ – PAGINA OFFICIALA DE FACEBOOK

Candidat independent la funcţia de primar al municipiului Buzău

550473_373223109403527_1935859529_n

P.S. SCRISOARE CATRE BUZOIENI Dragi buzoieni, Asemenea dumneavoastra si eu sunt framantat si ingrijorat de ceea ce se intampla in comunitatea noastra. Zilnic vin oameni care au insa nadejde si-mi cer sa fac acelasi gest onorant: sa–i reprezint. E drept, sunt si voci pesimiste care spun: Traim intr-o zodie rea! Nu se poate! Totul e pierdut! Votul se cumpara! E o masina de frauda! Lupta e murdara! Eu insa cred ca numai noua buzoienilor ne apartine decizia. Imi cunosc semenii si stiu cat de cinstiti si demni sunt. Stiu cat curaj si cata generozitate au. Cred ca se poate face orice atunci cand noi vrem! Si cred ca suntem motivati sa vrem! Este orasul nostru, casa noastra, viitorul nostru! Deoarece am convingerea ferma ca se poate si altfel, ca e nevoie de prospetime, voi demara o campanie de strangere de semnaturi. Dumneavoastra, doar dumneavoastra hotarati daca e necesar sau nu sa va reprezint. Dumneavoastra decideti daca este utila experienta mea umana, profesionala si sociala. Nu ma veti gasi pe sute de benere atarnate obsedant peste tot, de aceea nu am nevoie de banii murdari ai nimanui pentru o campanie inrobitoare, care sa ma angajeze in fata celor ce vor sa conduca din umbra. Vreau sa comunicam direct, de la suflet la suflet, de la inima la inima, asa cum am facut-o si pana astazi. Fara atasamentul sincer si firesc al dumneavoastra orice succes ar fi o infrangere! Doar dorinta si parerea dumneavoastra conteaza. Nu imi e teama de incercari de discreditare si nu voi aluneca pe panta inculturii sau vulgaritatii. E dezonoranta o asemenea atitudine! Cu totii ne-am saturat de mizerie! Marea mea grija este sa nu dezamagesc, si-L rog pe Milostivul Dumnezeu sa-mi dea aceasta putere! Cu dragoste si respect, Pr.Prof.Dr. Paul Iulius Negoita

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate