Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Pentru că vine Paștele să cunoaștem regulile de asociere ale vinului cu preparatele culinare

in Articole/Bauturi/Diverse

Regulile de bază  pentru asocierea vinului cu preparatele culinare, stabilite după numeroase experimente făcute de-a lungul evoluției bucătăriei moderne, prezentate de Asociația Pro Consumatori(APC) sunt:
-la antreuri și aperitive se asociază vinuri albe seci sau demiseci sau vinuri rose.
-la carnea albă(vițel, miel, porc) și la carnea de pasăre se consumă vinuri roșii cu buchet, ușoare și vinuri albe seci, aurii.
-la carnea roșie(ovine, bovine) se asociază vinuri de marcă roșii, pline, puternice și generoase.
-la vânat se beau vinurile de mai sus, de la carnea roșie, dar cu recomandarea ca în cazul vânatului cu pene să se consume vinuri delicate și elegante și în cazul vânatului cu păr să se consume vinuri pline.
-la pește, stridii, melci, crustacee se servesc vinuri albe seci, spumoase ușoare, șampanie brută.
-la sfârșitul mesei se pot consuma vin roșu sau vin alb licoros.
-la brânzeturile fermentate, de consistență moale se servesc vinuri roșii puternice, la cele de consistență semidură, cu mucegaiuri se servesc vinuri roșii ușoare. La brânza de oi se servesc vinuri rose, albe seci  sau vinuri roșii nesățioase și fructoase.
La brânza proaspătă, ca o pastă topită se asociază vinuri albe sau rose dulci.
-la desert se consumă vinuri dulci natural, demidulci și vinuri spumante.
-la fructe se recomandă vinuri albe dulci, demidulci sau spumante.
-la cafea se servesc lichioruri de marcă, vinars(distilate, învechite, de tip cognac) rachiu de fructe.
În caz că la pregătirea unui fel de mâncare s-a folosit un tip de vin, se recomandă ca la masă să se servească același vin.

De știut:
Oricărei compoziții gastronomice i se poate asocia vinul rose.
Vinul spumant se poate servi de la începutul mesei până la sfârșitul ei.
Vinurile roșii se servesc la temperatura camerei, cele speciale se prezintă până la 22 grade Celsius. Vinurile păstrate în pivniță se aduc la temperatura de servire cu câteva ore înainte de masă.
Vinurile albe se servesc întotdeauna reci.
Cu cât vinul este mai vechi, mai dulce, mai licoros ori mai spumant, cu atât se servește mai rece.
Vinurile noi se servesc înaintea celor vechi.
Vinul roșu se servește după vinul alb sec și demisec.
Vinul sec se servește înaintea celui demisec și dulce.
Vinurile vechi(îndeosebi cele roșii) se servesc mai ales iarna.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

>
loading...