Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Planta care dansează în mijlocul pădurii. VIDEO

in Curiozitati/Extern/Stiri online

Un clip filmat în mijlocul unei păduri din statul american South Carolina arată o plantă care pare că dansează energic a șocat milioane de oameni din toată lumea. Deși imaginile au apărut în urmă cu trei ani, științificii nu au reușit până astăzi să dea o explicație clară fenomenului.

Un cuplu aflat în excursie au rămas uimiți în fața unei plante care părea că este mișcată de ceva, sau cineva. La o mai atentă privire, tinerii și-au dat seama că nimic din jurul plantei nu o făcea să se miște atât de energic. Pur și simplu dansează voios, fără a fi influențată de vânt, iar tulpina subțire nu se rupe, de parcă planta ar fi singura pusă pe distracție în mijlocul unei petreceri banale.

Deși tinerii care au filmat-o încearcă să o oprească, planta rămâne inertă doar câteva secunde după care își reia dansul energic. Singura explicație dată de experții domeniului, Hanns-Christof Spatz şi Olga Speck, este că o plantă poate începe să oscileze astfel, asemenea unui metronom, ca urmare a faptului că oscilaţiile asociate cu frecvenţa proprie de rezonanţă sunt amplificate de curenţi de aer foarte slabi. În acest caz tulpina are un rol foarte important și acționează ca o tijă care susține puternic ”corpul”. De asemeni, specialiștii explică fenomenul printr-o ecuație destul de complicată prin care demonstrează forțele fizice care se fac vinovate de dansul plantei.ecuatie planta

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate