Planta medicinala care trateaza inflamatia si oboseala ochilor

in Stiri online

Silurul este o planta destul de rara folosita in special pentru tratamentul bolilor de ochi. Florile albe de silur, in special partea inferioara, au forma unei pleoape de ochi. Aceasta planta este perena, creste inalta de 10-15 cm, iar florile albe sau usor violete au un aspect deosebit. Se gaseste intre ierburile din pajisti si livezi, infloreste in lunile iunie pana in prima jumatate a lunii octombrie. Se culeg in scopuri medicinale frunzele si florile plantei. In scrieri vechi sau in manuscrise si mai vechi, se povesteste cum silurul era cunoscut inca din vremea cand Domnul Iisus umbla cu apostolii prin Ierusalim. In Evul Mediu, taranii ii spunea popular “lupul livezilor” si “hotul laptelui”, deoarece credeau ca planta “fura”ierburilor apa si substantele nutritive.

Continutul bogat in substante mai rare din plante cuprinde aucubina, eufrasina, alcaloizi si tanini. Planta se culege in timpul infloririi si se gaseste si in farmacii sub numele de Herba euphrasiae. O lingurita cu varf din silur se opareste cu o cana de apa clocotita, se lasa cinci minute, se strecoara si se foloseste pentru baile la ochi cu ajutorul unui pahar special pentru bai la ochi pe care il puteti cumpara din magazinele de tehnica medicala.

Este un” medicament” de neinlocuit pentru tratamentul inflamatiilor de la ochi, oboseala ochilor, alunite pe pleoape. In farmacii sau drogherii gasiti si solutii diluate de silur pentru tratamentul bolilor de ochi.

Atentie! din  ceaiul descris mai sus folositi doar o jumate de cana la 200 ml apa fiarta si racita pentru a face spalaturi la ochi.

Ceaiul (infuzia) de silur este buna si pentru tratamentul tusei si starilor de raguseala si laringite. Astefel, o lingurita varfuita de silur se opareste cu o cana de apa clocotita, se lasa cinci minute, apoi se strecoara. Pentru cazurile de tuse, laringite si raguseala se bea o cana pe zi, iar pentru bai si spalaturi la ochi se dilueaza infuzia cu apa fiarta si racita (jumatate cana ceai-jumatate cana apa).

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.