Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Plantele care le plantezi o singura data si rodesc anual! Iată câteva plante perene delicioase pe care le poți planta acum.

in Agronomie

Cele mai multe dintre fructele pe care le consumăm sunt anuale. Cu alte cuvinte, în fiecare iarnă, ele “mor” și trebuie să fie replantate în primăvară. Plante perene, pe de altă parte, vor continua sa crească an de an. Iată câteva plante perene delicioase pe care le poți planta acum.

1. Avocado

Avocado

Arborele de avocado este nativ de la tropice umede și semihumid. Crește cel mai bine temperaturi moderate calde și umiditate moderată. Odată plantat, acesta poate tolera temperaturile mai variate. Dacă achiziționați un copac, așteptați-vă să vedeți primul rod de avocado la 3-4 ani de la plantarea copacului. În cazul în care plantați seminele, poate dura 5-13 ani pentru a fi suficient de matur pentru a face fructe.

 

2. Anghinare

Artichokes

Anghinarea poate fi cultivată aproape peste tot în Statele Unite, cu excepția statelor eventual din sud, cum ar fi Florida si Texas, în cazul în care verile sunt prea cald. Condițiile ideale de creștere sunt veri racoroase si umede și ierni blânde.

3.Sparanghel

Asparagus

Sparanghelul creste bine în toate părțile țării, cu excepția celor mai calde porțiuni, zonele mai mari. Aceste zone calde au ierni blânde, și, ca atare plantele nu vor putea crește.

4. Fenicul

Fennel

Fenicul va supraviețui iernilor cu temperaturi de 5-10 grade. Bulbul feniculul este un ingredient popular în bucătăria mediteraneană, și poate fi consumat crud în salate, precum și la grătar sau la cuptor.

 

5.Lămâie

Lemon

Lămâii și alte fructe citrice cresc bine in climatele tropicale si subtropicale. Citricele dulci, cum ar fi portocalele au nevoie de climatele calde, dar citrice acre, cum ar fi lămâile nu necesită temperaturi mai mari, ceea ce le face posibilă plantarea și in zonele reci.

 

6.Usturoiul și ceapa

Garlic

7.Radicchio

Radicchio

 

Radicchio, sau cicoarea roșie, adaugă o culoare frumoasă gradinii dumneavoastră. Aceasta leguma este populară în Italia. Radicchio creste cel mai bine crescut in timpul anotimpurilor reci – primăvara și toamna. Este o plantă de grădină, în primăvara devreme (de îndată ce solul se poate lucra).

 

8.Rubarbă

Rhubarb

 Tartele din tulpini sunt populare în plăcinte și gemuri, de obicei îndulcite cu zahăr sau cu căpșuni.

Frunzele  de rubarbă conțin concentrații mari de acid oxalic și nu trebuie consumate. Atunci când este în creștere, rubarbă, recoltați tulpinile, apoi scoateți frunzele și aruncati-le.

 

9.Căpșuni

Strawberries

Cele mai bune căpșuni provin dintr-o grădină, acasă, pentru că  de obicei, căpșunele complet coapte au o aroma bogata, aromat de neegalat de supermarketuri care sunt de obicei culese necoapte.

 

10. Cartofi Dulci

Sweet Potatoes

În zilele noastre, cartoful  dulce este cultivat mai ales pe tărâmul asiatic, în insulele Pacificului, în întreaga Americă şi în părţile sudice ale Rudiei. Însă China este cel mai mare producător, acoperind circa 80% din producţia mondială şi oferind peste 100 de varietăţi.

SURSA: onlinereport.ro

Lavinia-Andreea Leopa

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Agronomie

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate