Ploaie CIUDATA a speriat locuitorii din mai multe oraşe din România

in Curiozitati

O ploaie ciudată însoțită de microparticule albe, care s-au depus cel mai vizibil pe autoturisme, i-a îngrijorat, luni seara, pe localnicii din mai multe localităţi din județului Alba, care și-au exprimat teama de o eventuală poluare pe rețelele de socializare.  Fenomenul a fost constatat în Sebeș, Aiud, Zlatna, dar și în mai multe din apropierea acestor localități. Potrivit presei locale, astfel de evenimente au mai avut loc în ultimii ani şi au fost provocate de defecţiuni la instalaţiile companiei Kronospan.

12814560_10153503059522775_2794062347652465118_n

Ziarului Unirea relatează că mai mulţi localnici din Sebeş care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor s-au plâns inclusiv că la nivelul lor aerul este irespirabil.

„În Kogălniceanu nu poţi respira dacă stai afară. Dacă deschizi geamul seara să aeriseşti îţi intră fum în casă. Ieri pe la ora 20.00 eram pe strada Viilor şi era un fum care cu cât mă apropiam de Kogălniceanu era tot mai puternic şi ce credeţi, surpriză, la Casa de Cultură arata că e bun aerul!! Ce să mai zicem.. înghiţim în sec dacă putem”, a scris o persoană pe Facebook.

„La ora 16.00 când a ajuns soţul meu acasă a început să-mi povestească că aşa ceva nu a văzut în viaţa lui…. Că pur şi simplu zici că plouă cu nisip”, a scris un sebeşan pe Facebook.

Un alt comentariu la fotografiile în care se vede ploaia de praf spune: „Degeaba că la nimeni nu îi pasă de vieţile noastre şi ale copiilor noştrii …păcat un oraş aşa frumos şi liniştit….. mulţumim tuturor care au acceptat să se facă această fabrică în oraşul nostru.” Poluarea a fost semnalată şi în comuna Săsciori, la aproximativ 10 km de Sebeş.

Localnici din Sebeș au avansat ideea că ar fi o poluare cu rumeguș, provocată de activitatea de pe platforma industrială a orașului. Aceștia au sesizat Garda de Mediu, la fața locului deplasându-se comisari ai instituției care au recoltat probe, ale căror rezultate vor fi cunoscute în cursul zilei de marți. Citeşte mai multe AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.