Polițiștii solicita sa primeasca şpagă legala, conform modelului medicilor.

in Articole

Sindicatului Polițiștilor din România, prin intermediul lui Firicel Alexandru,  președinte al organizației S.P.R. „Diamantul” de la nivelul DGPMB-Sectia 13 Politie, a adresat premierului Ponta o scrisoare deschisa prin care solicita ca si polițiștii sa primeasca şpagă  legala, conform modelului medicilor.

Scrisoarea a fost redactata pe 19,08,2015 si a fost trimisa prin e-mail de catre președintele acestei organiţatii sindicale tuturor, instituțiilor de presa din Romania.

Iata cum suna aceasta scrisoare. Citiți-o cu mare atenție, mai ales printre rânduri!

<<Subsemnatul, Firicel Alexandru,  președinte al organizației S.P.R. „Diamantul” de la nivelul Secției 13 Poliție, cu sediul ales pentru comunicarea răspunsului dvs.  la sediul Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” din București, Strada Ienăchiță Văcărescu nr.17A, Sector 4,  În temeiul prevederilor: art.3, 18, 19 din  Declarația Universală a Drepturilor Omului, art. 10, 11 și alin.(1) al art.12 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene respectiv alin.(3) al art. 1, art.9, alin.(1) și (2) ale art.16, art.20, alin.(2) al art.30, art.51 din Constituția României,

Urmare a declarațiilor publice ale Excelenței Sale Victor Viorel Ponta – Primul Ministru al Guvernului României din data de 18.08.2015 cu privire la legalizarea șpăgilor pentru personalul medical (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20364447-premierul-victor-ponta-sustine-conferinta-presa-impreuna-ministrul-sanatatii.htm),

 Ca urmare a schimbării: necesităților sociale, profesionale, combaterii discriminării între categoriile socio-profesionale și juridice, respectiv a necesității legalizării șpăgii de către guvernarea Ponta exclusiv pentru cetățenii care profesează în sistemul medical (Ministerul Sănătății)

 În vederea obținerii unei mai bune finanțări a sistemului de ordine și siguranță publică respectiv a salarizării polițiștilor, cu respect, vă solicităm legalizarea șpăgii și la Ministerul Afacerilor Interne, cu posibilitatea extinderii la toate celelalte categorii profesionale din celelalte instituții ale Statului Român, întrucât:

1. Datorită bugetului insuficient alocat în fiecare an instituției Poliției Române, polițiștii din structurile incidente art.26 din Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române nr.218/2002 cu modificările și completările ulterioare, nu beneficiază nici măcar de strictul necesar: consumabile de birotică, piese de schimb și combustibili pentru autospeciale, spații de audiere a martorilor/suspecților adecvate etc.

Prin legalizarea șpăgii la polițiștii români, aceștia vor deveni foarte interesați în protejarea intereselor reclamantului/făptuitorului și soluționarea cu celeritate a doleanțelor acestuia, mai ales dacă acesta se oferă să ofere „o donație” pentru polițistul/polițiștii implicați și, implicit, Statului Român.

Astfel, se pot rezolva cazuri grave precum retragerea calculatoarelor Biroului Criminalistic al Secției 13 Poliție din D.G.P.M.B., aduse chiar de personalul acestuia pentru îmbunătățirea activităților criminalistice, fiindcă un anume șef serviciu IT, cms șef Lascu, nu a mai dorit să prelungească contractele de comodat, invocînd subterfugii „legale” secretizate…

2. Banii pe care polițiștii i-ar putea colecta cu titlu de șpagă se pot împărți cu Statul Român, „partea polițistului” putând fi fiscalizată cu 10% ca și cea a ospătarului, pentru serviciul oferit în beneficiul „clientului”. Astfel, Statul Român câștigă de 2 ori: partea sa, oferită de titularul șpăgii și partea fiscalizată obținută de la polițist, exact ca în cazul  propus pentru personalul medical…

Cu sumele de bani astfel obținute (preconizăm că în mai puțin de un an calendaristic se va strânge peste 1 mld.€), se pot construi pușcării „europene” care să respecte NUMAI drepturile anumitor condamnați precum mari oameni de afaceri: cu parcare proprie și, eventual, piscină, menajeră, ospătar etc. pentru fiecare celulă, dar și  pentru a  se achiziționa, „cu banul jos”, avioane prezidențiale, bilete în Tenerife ș.a. locații exotice pentru „misiunile aleșilor neamului” etc. etc. etc.

 În speranța că propunerile organizației S.P.R. „Diamantul” de la nivelul secției 13 Poliție de îmbunătățire a finanțării Ministerului Afacerilor Interne și salarizării personalului propriu, respectiv a celorlalte instituții ale Statului Român și angajaților acestora, Excelență, vă asigurăm de întreaga noastră considerație. >>

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*