Porecliti si tigani de mare poporul care locuieste in mijlocul oceanului

in Turism

„O zi din Borneo” este titlul acestei serii de fotografii care ne arată oamenii din Bajaus, un popor ce trăieste pe ocean . Nomads of the Seas, sau Bajaus sunt, de asemenea, porecliti si „țigani mare”.

Despre tribul Bajau se poate spune cu adevărat că este poporul mărilor. Pentru că au statut de refugiat, autoritățile din Malaiezia, în apele căruia și-au ridicat așezările, le-au interzis să pună piciorul pe uscat. Fotografa malaieziană Ng Choo Kia surprinde în mod magistral viața acestei comunități fascinante.  

Majoritatea locuiesc in barcile lor sau in sate mici pe picioroange in mijlocul oceanului. Rehahn un fotograf francez a fost printre ei o perioada de timp in ideea de a surprinde acest tablou minunat. A avut ocazia sa impartaseasca momente speciale cu acest popor, o civilizatie aparte care emana simplitate.

Singurele incursunii pe uscat pe care le fac cei din trib sunt în scop economic, vânzănd pește și alte produse pe care le confecționează și cumpărând din orașele de pe coastă ceea ce nu pot produce în comunitate.

Pentru că s-au obișnuit atât de mult cu traiul pe mare, atunci când sunt nevoiți să meargă pe pământ unii spun că au „rău de uscat”.

bajau2
baju1

 

PAY-The-Bajau-people

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.