Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Poti lucra pe 1500 şi 2000 de euro pe lună fara sa ai studii superioare.

in Articole

Au salarii cu mult mai mari decât ale medicilor, profesorilor şi inginerilor. Lipsa şcolilor profesionale a făcut ca cei bine pregătiţi în astfel de domenii să fie tot mai puţini şi pentru că piaţa muncii are nevoie de ei, doar salariile mari îi motivează să rămână.Salariile mari sunt justificate şi de calitatea lucrărilor. Sudurile trebuie să fie perfecte, pentru că un cazan trebuie să reziste 40 de ani fără niciun fel de intervenţie.Unele companii care au comenzi mari din străinătate le dau posibilitatea meseriaşilor să câştige şi în funcţie de cât de productivi sunt.

Cei care nu au terminat o facultate au de unde alege meserii bine plătite.

Reglorii, lăcătuşii mecanicii, specialiştii în logistică, instalatorii şi electricienii pot avea salarii între 1.500 şi 2.000 de lei. Iar cui nu-i este frică de înălţime poate deveni macaragiu sau alpinist utilitar pe un salariu de două până la trei mii de lei. Adică peste salariul inginerilor care au în plus 4 ani de facultate şi eventual un masterat. Salarii mari primesc şi şoferii de tir care muncesc în străinătate. Câştigă, în medie, între 1500 şi 2000 de euro pe lună.Fiecare meserie are însă riscurile ei. Cei care lucrează ca sudori pot dezvolta probleme de vedere sau de plămâni, iar electricienii au risc crescut de electrocutare. Salariile mari pe care le primesc sunt justificate şi de faptul că echipamentele cu care lucrează sunt extrem de scumpe.
Corina Diaconu, director la o firmă de recrutare personal: „Sunt în general puţini pentru cererea care este în piaţă. Din păcate şcoli profesionale nu mai există, tinerii nu se mai îndreaptă spre genul ăsta de profesii şi atunci au rămas cei vechi, care sunt puţini, iar piaţa muncii nu stie cum să-i împartă”. În general, cei care câştigă bine fără a avea studii superioare sunt cei cu meserii rare, pentru care calificarea se obţine în timp, la locul de muncă. Sau cei care lucrează în domenii în care se pune accent pe talent: hair-stilişti, bucătarii şi cofetarii şefi.

Meserii bine plătite, fără studii superioare:

reglor 1.500 – 1.800 lei
lăcătuş mecanic 1.500 – 1.700 lei
instalator 1.500 – 1.900 lei
electrician 1.700 – 2.000 lei
alpinist utilitar 2.000 lei
macaragiu 2.000 – 3.000 lei

Sursa: digi24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate