Povestea incredibilă a unei românce din București, unica gheișă străină din Japonia

in Articole

Pe tărâmurile mistice ale Japoniei s-a scris istoria gheișelor, a acelor dame neasemuit de frumoase pentru care bărbații au făcut o pasiune greu de stins chiar și de evoluția conceptului ”atracție”, după ce astăzi femeile au pierdut mai mult decât necesar din haine și arta de a iubi. Gheișa va rămâne imaginea senzualității feminine pentru totdeauna, o imagine la care a contribuit și bucureșteanca Isabella Onou.

Românca Isabella Onou este singura străină din Japonia acreditată ca gheişă, cu numele Fukutaro, şi se bucură de un mare succes în această branşă în care accesul nu este simplu nici pentru autohtone, fiind apreciată drept „mai japoneză decât multe japoneze”, relatează The Japan Times, potrivit Gândul.

Pasiunea româncei își are rădăcinile în copilărie, în vremuri în care citea „Shogun”, de James Clavell și nu a ratat ocazia să viziteze Japonia. S-a îndrăgostit pe loc și a decis ulterior să revină mereu și mereu până când nu a mai plecat. A lucrat într-un restaurant, unde a luat pentru prima dată contact cu viața misterioasă a unei gheișe prin prisma colegei sale, Miyamoto, care a văzut în caracterul româncei calitățile necesare unei adevărate gheișe.

Deși sceptică la început, Isabella Onou a îmbrățișat cu plăcere ”necunoscutul” ce părea scris într-o carte a destinului și după un an de pregătire intensă, în anul 2011 a fost acreditată ca fiind oficial gheișă, ba mai mult este unica străină din branșă. ”Fukutaro are un rafinament pe care multe japoneze par să îl fi uitat”, a mărturisit pentru The Japan Times, Miyamoto, mentorul româncei.romanca gheisa

„Europenii sunt pasionali şi îşi exteriorizează emoţiile, dar mi s-a spus că eu trebuie să le controlez, să menţin aceeaşi stare de calm indiferent cum mă simt pe dinăuntru. Aceasta a fost o adevărată luptă pentru mine. Am fost şocată când am auzit că mă vor pe mine. Dar în acelaşi timp m-am gândit: Asta face ca toată lupta şi durerea să merite”, mărturisește românca, uluită de succesul ei ca gheișă.

Pe de altă parte, familia Isabellei nu a fost atât de încântată. În timp ce frații ei au fost șocați, contrariați și mai ales amuzați de statutul surorii lor, mama româncei a încercat să o convingă să renunțe, mai ales după ce și-a văzut fiica chinuită cu orele de pozițiile corpului pe care meseria o obligă să stea (ținutul picioarelor strânse sub trup). „Apoi m-a urmărit în spectacol şi nu a mai deschis niciodată discuţia. Cred că a înţeles în cele din urmă de ce am ales să îndur suferinţa şi să îmi trăiesc visul”, spune românca cu mândrie.

Gheișele au istorie de sute de ani și deseori sunt asemănate cu prostituatele. Erau numite ”curtezane” sau ”fluturii estului” și cu adevărat gheișa s-a născut din dorința femeii de a fi iubită de bărbatul bogat. Cu toate acestea, normele de conduită ale unei gheișe sunt diferite de cele ale unei prostituate, gheișa nu se vinde ci impresionează și crează pasiuni indestructibile. Astăzi fenomenul gheișelor se limitează în mare parte la spectacole cu public în care tinerele dansează, după care servesc invitații la recepția organizată de după spectacol.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.