Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Povestea unei eleve românce, exemplu pentru elevii de la Sorbona: Pentru mine a fost relativ simplu

in Spiritualitate

Andreea Grad, o tânără în vârstă de 21, a terminat anul acesta facultatea în cadrul Universității Sorbona din Paris ca sefă de promoție, anunță publicația localăbistriteanul.ro.

Originară din județul Bistrița-Năsăud, Andreea s-a născut în comuna Lunca Ilvei, unde a și învățat până în clasa a VIII-a. Liceul l-a făcut la Bistrița, în cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu”. În anul 2013, când a susținut examenul de Bacalaureat, Andreea a obținut cea mai mare medie din liceu: 9,90.

După absolvirea facultății, ea își va continua studiile tot în Franța: a fost admisă la Masteratul de Științe Politice și Relații Internaționale, un program de studii realizat în colaborare între Universitatea Sorbona din Paris și Universitatea Pantheon-Assas din Paris, specializată în drept și economie.

Pentru reușita sa, Andreea Grad a primit în această vară titlul de cetățean de onoare al comunei natale, Lunca Ilvei.

„Andreea Grad a absolvit în iunie ca şefă de promoţie a Universităţii Sorbona din Paris. Ne mândrim cu asemenea copii, mai ales că provine dintr-o familie în care părinţii sunt oameni care nu şi-au părăsit niciodată satul (nu au fost plecați la muncă în străinătate – n.r.), tatăl fiind pădurar şi mama casnică. Prin Andreea şi alţi tineri asemenea ei, România câştigă în imagine pe plan internaţional”, a declarat pentrurasunetul.ro Flaviu Lupşan, primarul comunei Lunca Ilvei.

Comuna Lunca Ilvei are puțin peste 3.000 de locuitori.

„Alegerea unei facultăți reprezintă cel mai mare challenge al ultimului an de liceu. Pentru mine a fost relativ simplu, îmi doream să studiez în Franța încă din clasa a 10-a când, în cadrul unui schimb de experiență școlar, organizat de către Primăria Municipiului Bistrița, am avut ocazia să cunosc acest nou univers. Și cum e relativ ieftin să visezi, am început și eu. Mulți dintre prietenii care deja studiau în străinătate mă încurajau să fac acest pas și apoi reușita de la Bacalaureat a încununat această decizie, deja destul de bine conturată la acea perioadă. Absolvisem un profil bilingv, posibilități erau multe să studiez și în țară, însă nu îmi vedeam viitorul ca fiind translator sau profesor de franceză”, a povestit șefa de promoție de la Sorbona pentru publicația locală bistriteanul.ro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate