Blatul: 6 ouă, 2 căni zahăr, 16 linguri apă fiartă, 2 căni făină, 1 linguriță amoniac stins cu puțin oțet, 1 plic zahăr vanilat
Crema: 7 linguri de făină, 500ml lapte, 250g margarină, 1 cană zahăr farin, 100g alune prăjite și pisate, 100g nucă de cocoș, 100g stafide, 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă cu o cană de zahăr. Gălbenușurile se amestecă cu cealaltă cană de zahăr peste care se pune apa fiartă și zahărul vanilat. Se amestecă ambele compoziții, se pune amoniacul stins în puțin oțet, apoi făina (în ploaie). Se pune compoziția într-o tavă mare care se tapetează cu hârtie de copt și se coace la foc potrivit, în cuptorul încălzit înainte.
Laptele și făina se amestecă și se fierb până se obține o cremă. Se amestecă margarina cu zahărul farin și se adaugă peste crema rece și se pun alunele, 75g nucă de cocoș, stafidele și zahărul vanilat.
Se taie blatul în două și se pune jumătate din cremă, se pune al doilea blat și se pune restul de cremă și restul de nucă de cocos.