Prajitura cu ciocolata si nuca

in Dulciuri

Aluat:

  • 1 ceasca faina,
  • 1 ceasca cacao,
  • 1 lingurita praf copt,
  • 1/21 lingurita bicarbonat,
  • 1 ceasca nuca taiata marunt,
  • 125 g unt,
  • 200 g ciocolata menaj rupta bucatele,
  • 1 ceasca zahar fin,
  • 2 oua batute usor,
  • 1/3 ceasca smintina,
  • 1/3 ceasca nuci taiate (optional)

Glazura: 150 g ciocolata menaj rupta, 1/21 ceasca smintina intr-un castron se pun faina, cacao, praf copt, bicarbonatul si nucile si se face o adincitura la mijloc. Untul si ciocolata se pun intr-un vas jena sa se topeasca la baie de aburi si se amesteca pina ce se face o crema neteda. Se ia vasul de pe foc si se incorporeaza amestecind zaharul, ouale si smintina. Apoi se bate bine cu telul pina se ingroasa. Se toarna amestecul de ciocolata in castronul cu restul ingredientelor si se amesteca cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o tava cu hirtie. Se incinge cuptorul si se coace 40 minute. Se lasa sa se raceasca in tava. Glazura: se pune ciocolata la topit tot pe baie de aburi amestecind intr-una. Se ia de pe foc, se lasa 2 minute , se incorporeaza smintina si se bate cu telul pina se ingroasa si devine lucioasa. Se toarna calda peste prajitura racita si se presara nuci zdrobite.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.