Prajitura cu mere si glazura de miere

in Agronomie
Ingrediente:

1 kg. mere
175 gr.unt
4 oua
100 gr. zahar
400 gr. faina
cca 100 ml lapte
4 linguri miere fluida
2 linguri zahar, 1/2 lingurita scortisoara
sucul de la o lamaie
2 lingurite praf de copt
Preparare:

Etapa 1: Se decojesc merele, se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lamaie.Se incinge cuptorul la 180 grade.
Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se inglobeaza pe rand ouale si zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, alternandu-se cu laptele.

Etapa 2: Aluatul obtinut se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se repartizeaza deasupra feliile de mere.Se incalzeste usor mierea si se ung merele cu pensula.

Etapa 3: .Prajitura se coace 40-45 min.O scoatem din cuptor si o lasam la racit, dupa care o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie amestecat cu scortisoara.

 

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play