miss sua barber

Premieră pe scena frumuseții americane. Miss USA are o carieră în cel mai bărbătesc domeniu

in Evenimente/Extern/Stiri online de

Deshauna Barber, de origine afroamericană, a fost aleasă ca fiind cea mai frumoasă femeie din USA și urmează să își reprezinte țara la Miss Univers 2016. Tânăra de 26 de ani a adus coroana frumuseții la Washington, după 14 ani de eșecuri ale orașului cunoscut ca fiind ”de ciocolată”, din cauza populației majoritar afroamericană.

Pe lângă frumusețe, Barber a impresionat cu inteligența sa și mai ales prin prisma meseriei sale, care face contrast puternic cu titlul de Miss. Tânăra este ofițer în rezervă în armata americană, unde s-a înrolat încă de la 17 ani, purtată de pasiunea inspirată de frații și tatăl ei, militari trimiși în misiune în Irak după atacurile din 11 septembrie 2001.

Întrebată care este rolul femeii în armată, Barber a răspuns că femeile sunt la fel de dure ca bărbații, iar ea este puternică și se implică în toate misiunile în egală măsură ca și bărbații. Miss USA și-a anunțat superiorii că participă la un concurs de frumusețe, iar în cazul unui triumf a cerut o pauză de la viața de militar pentru a promova, prin prisma mediatizării, drepturile veteranilor și pentru a atrage atenția asupra unor probleme precum stresul post-traumatic în rândul soldaților.

miss sua 4miss sua 32016 Miss USA Winner Press Conference

 

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.