Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Președintele Donald Trump preferă o rezolvare diplomatică a crizei nord-coreene, dar nu exclude un conflict major

in Articole/Extern/Stiri online

Președintele american, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de la Reuters cu ocazia împlinirii sâmbătă a 100 zile de guvernare, a arătat că pentru întraga lume, în prezent, Phenianul reprezintă cea mai mare amenințare cu care se confruntă și că speră o rezolvare diplomatică a acestei crize.
„Ne-ar plăcea să rezolvăm lucrurile diplomatic, dar este foarte dificil”, a spus el.
Miercuri, Administrația Trump a declarat Coreea de Nord „o amenințare urgentă la adresa securitătii naționale și o prioritate a politicii externe”.
Ca răspuns la amenințarea lansării de rachete de către Coreea de Nord, Statele Unite împreună cu Coreea de Sud desfășoară sistemul antirachetă „Terminal High Altitude Area Defense” (THAAD), Trump a spus că sistemul american THAAD este estimat la 1 milion de dolari.
Donald Trump este mulțumit de președintele chinez Xi Jinping care vrea să soluționeze pașnic această criză majoră, dar nu este convins de abilitatea acestuia și spune despre el că:”Cred că se străduiește foarte mult. Este un om bun. Este un om foarte bun și am ajuns să-l cunosc foarte bine. De la început am zis: El iubește China și poporul chinez. Știu că ar vrea să facă ceva, însă e posibil să nu poată”.
Referindu-se la Kim Jong-un, președintele american a spus că speră ca acesta să fie „rațional” cu toate că este foarte tânăr(33 de ani).

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web