Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Președintele Turc referindu-se la aderarea la UE a declarat că Turcia nu va aștepta la ușa Europei pentru totdeauna

in Articole/Extern/Stiri online

Recep Erdogan într-un interviu acordat agenției de știri Reuters, a declarat că Turcia este pregătită să plece de la discuțiile de aderare la UE dacă persistă o creștere a islamofobiei și ostilităților din unele state membre.
Europarlamentarul olandez de centru-stânga Kati Piri a spus că statul turc „va închide ușa”aderărării la UE, dacă Erdogan va adopta schimbările pentru sporirea puterilor sale executive. Atunci, UE va suspenda tratativele în ceea ce privește aderarea statului turc la Blocul comunitar.
În Parlamentul european este programată astăzi o dezbatere cu privire la relațiile Turciei cu UE, iar vineri o să aibă loc o discuție similară la nivelul miniștrilor de Externe ai statelor membre.

Erdogan nu vrea să aștepte mai mult, deoarece a așteptat 54 de ani, a spus el, referindu-se la Acordul de la Ankara din 1963, care avea ca obiectiv al Turciei pe termen lung, apartenența la o Europă unită.
Președintele turc a mai spus că:”În Europa, lucrurile au devenit foarte grave în ceea ce privește amploarea islamofobiei. UE își închide porțile pentru Turcia, dar Turcia nu închide porțile pentru nimeni” și a exemplificat cu fotografii ale unor moschei vandalizate și mitinguri ale militanților kurzi organizate în unele orașe europene.
Președintele turc a mai arătat că dacă este necesar, Turcia ar putea avea un vot similar cu cel al Marii Britanii cu privire la aderarea la UE.
Concluzionăm că Erdogan vrea să facă un așa-zis”Brexit” la aderare.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate