Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Preţul rovinietei ar putea creşte semnificativ pentru anumite vehicule de transport

in Articole

Veste proastă pentru șoferi.Preţul rovinietei ar putea creşte semnificativ pentru anumite vehicule de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare de 3,5 tone, în timp ce pentru altele ar putea să scadă, după cum reiese din proiectul pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002.

rovigneta

Conform RomaniaTV, propunerile au fost incluse într-un proiect de ordonanţă de Guvern, însă acestea au fost relansate în dezbatere publică sub formă de proiect de lege. Astfel, documentul va avea un traseu legislativ complet diferit.

Potrivit propunerii de act normativ a MT, în cazul vehiculelor de transport de marfă care au MTMA cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, rovinieta va fi mai scumpă. Mai exact, tariful pentru o zi va fi de 11 euro (faţă de 4 euro, cât este în prezent), cel pentru şapte zile – 27 de euro (faţă de 20), cel pentru 30 de zile – 55 de euro (faţă de 52), cel pentru 90 de zile – 155 de euro (faţă de 120) şi cel pentru 12 luni – 550 de euro (faţă de 320).

Pentru vehiculele de transport de marfă cu MTMA între 7,5 şi 12 tone, exceptând rovinieta pentru o zi — care va fi de 11 euro în loc de 7 — şi cea pentru 12 luni — care va fi de 635 de euro în loc de 560 –, autorităţile vor face reduceri, după cum urmează:

  • pentru şapte zile: 31 de euro (faţă de 35, cât este în prezent);
  • pentru 30 de zile: 63 de euro (faţă de 91);
  • pentru 90 de zile: 180 de euro (faţă de 210).
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate