Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Primarul Braşovului, reţinut pentru 24 de ore

in Evenimente

Celebrul primar al oraşului Braşov, George Scripcaru a fost reţinut luni seară pentru 24 de ore de către procurorii DNA după două ore de audieri. El este acuzat de abuz în serviciu privind încheierea unor contracte de energie termică.

Scripcaru a fost adus, luni la prânz, cu o dubă a Jandarmeriei, la sediul Primăriei Braşov, unde aveau loc percheziţii ale procurorilor. Asta după ce, în cursul dimineţii, anchetatorii au percheziţionat şi locuinţa edilului, din cartierul braşovean Schei.

La sosirea la audieri, primarul Braşov nu a declarat decât „O să aflaţi pe parcurs despre ce este vorba”, refuzând să facă alte declaraţii. Pe numele său a fost emis un ordin de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul serii de marţi, procurorii să decidă dacă dispun arestarea sa preventivă. Edilul va fi dus în arestul Poliţiei Judeţene Braşov.

Printr-un comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie preciza că procurorii fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2010-2015, dosar în care se desfăşoară în prezent 20 de percheziţii în judeţul Braşov.
Percheziţiile vizează acuzaţii de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare – cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Braşov sau SC Tetkron SRL, societăţi deţinute de UAT Municipiul Braşov cu SC Bepco SRL Ghimbav, societate controlată de Simina Costan şi de Călin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum şi de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, prin care s-a urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea acestora de pe piaţa energiei în favoarea Bepco.

Primar al oraşului Braşov în ultimii zece ani, George Scripcaru are 48 de ani, este căsătorit şi are un copil. El este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.
Potrivit declaraţiei de avere din 26 mai 2014, George Scripcaru are o casă de 350 de metri pătraţi în Braşov, deţinută împreună cu soţia sa, şi cumpărată în anul 2006, cu teren aferent în suprafaţă de 1075,18 metri pătraţi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate