Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Primăvara astronomică începe astăzi când are loc echinocțiul de primăvară . Tradiții și obiceiuri în această zi

in Articole

Primăvara astronomică începe astăzi când are loc echinocțiul de primăvară 
Ce înseamnă echinocțiul de primăvară?

Pe sfera cerească, Soarele parcurge într-un an un cerc, numit ecliptică care face un unghi de 23° 27′ cu ecuatorul ceresc.

În momentul când are loc echinocțiul de primăvară,( anul acesta pe 20 martie la ora 12:29) Soarele trece din emisfera australă a sferei cerești și traversează ecuatorul ceresc pentru a ajunge în emisfera boreală. Acest fenomen determină o durată egală a zilei cu cea a nopții în orice loc de pe Pământ, la data când are loc, iar Soarele răsare în punctul cardinal est și apune în punctul cardinal vest.
Fenomenul marchează începutul primăverii astronomice.

Datorită poziției aproximativ fixe în spațiu a axei de rotație a Pământului, dar și a înclinării sale față de planul orbital, pentru latitudinea țării noastre(45°),este generată o inegalitate a zilelor și nopților în diferite perioade ale anului, cu excepția a două zile, a echinocțiului de primăvară și a celui de toamnă.
De la această dată până la data de 21 iunie, când are loc solstițiul de vară, durata zilei va fi în continuă creștere față de cea a nopții.

Fenomenul trebuie interpretat invers în emisfera sudică a Pământului, acest moment marcând începutul toamnei astronomice.
În emisferă nordică, în regiunile polare, începe lunga zi polară, iar în emisfera sudică, începe noaptea polară. Fiecare va dura câte 6 luni.

Tradiții și obiceiuri la noi la români 

Se spune că această zi este ziua perfectă pentru a scoate vitele afară din grajd, iar țăranii să pornească plugul și să înceapă muncile câmpului.
În aceasta zi, nu este bine să lenevești, dar este bine să grădinărești și să călătorești în natură.

Este ziua în care poți să-ți scrii planurile pe o hârtie și să le îngropi sub un trandafir. Dacă trandafirul înflorește repede, înseamnă că dorințele se împlinesc.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web