Primul accident provocat de una dintre maşinile fără şofer ale Google

in Articole

Mașina fără şofer de la Google a provocat un accident luna trecută. Din fericire, incidentul nu a fost soldat cu victime. BBC a declarat că a fost pentru prima dată când vehiculul autonom a provocat o coliziune, potrivit News.ro

de-ce-masinile-google-fara-sofer-sunt-implicate-in-accident-18505207
Pe data de 14 februarie, mașina circula cu 3 kilometri la oră și a ieșit în faţa unui autobuz care mergea cu 24 de kilometri la oră, pentru a ocoli un obstacol de pe şosea.

Omul aflat în maşina Google credea că şoferul autobuzului va încetini pentru a-i permite maşinii să se încadreze pe banda dorită. Din acest motiv, șoferul nu a preluat controlul manual.

Maşina Google a lovit autobuzul în lateral. Bara de protecţie, una dintre roţile din faţă şi un senzor de pe partea şoferilor au fost stricate în coliziune.

„Este clar că avem o parte din responsabilitate, deoarece, dacă maşina noastră nu se mişca, nu s-ar fi produs o coliziune. Acestea fiind spuse, şoferul nostru de test a crezut că autobuzul va încetini sau opri pentru a ne permite să ieşim în trafic şi ar fi fost suficient spaţiu pentru asta”, potrivit unui comunicat Google.

Până în prezent, mașinile fără şofer de la Google au parcurs peste 1,6 milioane de kilometri în Statele Unite şi au fost implicate până acum numai în coliziuni minore, provocate de alţi şoferi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.