Prinşi la furat în Anglia, tiganii din Romania s-au dat în spectacol. Au dansat manele cu catusele la maini!

in Spiritualitate

Channel 4 a atacat cu duritate prezența românilor în Marea Britanie, difuzând documentarul „Atenţie, vin românii”, sancŢionând de regulă acel segment social care, fără nicio prejudecată, comiteinfracţiuni severe. De la crime până la trafic de droguri, cetățenii români certați cu orice regulă a moralității au alcătuit un tablou pitoresc, cu nuanțe care frizează scandalosul și grotescul. Ca atare, jurnaliştilor britanici nu le-a scăpat aproape nimic din tot acest tablou sumbru, etichetând la unison toate comunităţile de români de pe cuprinsul britanic, deși, în general, românii aflați la muncă în străinătate au dat dovadă de cinste și maximă seriozitate.

rromi-romani-au-scandalizat-anglia_392813

De departe, inconfundabili au fost cetățenii români de etnie romă, care, în ciuda circumstanțelor grave în care au fost imortalizați, au dat spectacole reprobabile, dansând sau înjurând cu nonșalanță în fața cameramanilor. Pe YouTube, circulă de ani buni filmulețe în care romii au fost surprinși în ipostaze incendiare aproape în toată Europa. Însă cele mai scandalose și virale filmulețe au fost realizate tot în Marea Britanie, care se pare că a devenit un adevărat Paradis al infractorilor români, atrași de nivelul cultural, sportiv și economic foarte crescut.

Cel mai scandalos și totodată cel mai pitoresc filmuleț ne prezintă un cetățean român de etnie romă, care, deși este arestat și încătușat de polișiștii metropolitani britanici, se apucă să danseze manele, în prezența unui grup numeros de romi, strânși în fața magazinului unde fusese arestat infractorul. Imaginile reproduc un episod deosebit descandalos, care reflectă atitudinea, mentalitatea, nivelul de instruire al anumitor romi, faţă de civilizația și conduita morală europeană.

Din păcate, tot mai mulți infractori de etnie romă postează pe YouTube filmulețe în care apar furând nestingheriți sau numărând banii pe care i-au subtilizat din străinătate. Plini de tupeu, acești infractori snobi şi-au făcut un obicei prost din a da dovadă de un teribilism rudimentar, atipic românilor, pe care îl afișează gratuit în mediul virtual, eclipsând o întreagă clasă de intelectuali și de muncitorii profesioniști.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*