Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Prinţul Charles este în România! A fost decorat de preşedintele Iohannis!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Extern/Stiri online

   Prințul Charles de Wales, aflat în vizită oficială în România, a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, unde au purtat discuțiil pe teme ca dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei de Parteneriat Strategic dintre cele două ţări, și ampla activitate caritabilă desfășurată în România de Prințul de Wales, anunţpă un comunicat al Preşedinţiei României.

   Iohannis a transmis, cu acest prilej, în numele său şi al României, condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți în recentul atac de la Londra. La rândul său, Prințul Charles a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat şi a exprimat speranţa că starea lor medicală, mai ales a cetăţenei române mai grav afectate, se va îmbunătăţi cât mai repede.

   Cei doi au mai evidențiat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, bazat pe o cooperare intensificată în sfera securității și pe legăturile economice importante. Preşedintele român evidențiind importanţa comunităţii de români care trăiește și lucrează în Marea Britanie.

   Klaus Iohannis a salutat în mod deosebit dedicaţia şi implicarea Prințului Charles de Wales în activități caritabile în România, activitate desfășurată pe parcursul a aproape 20 de ani, implicare care a generat o veritabilă schimbare de atitudine în țara noastră în ce priveşte grija faţă de patrimoniul nostru material şi imaterial. El a mai evidențiat activitatea Fundației Caritabile din România a ASR Prințul de Wales, care a fost lansată în 2015 și care promovează proiecte preponderent în domeniul protecției patrimoniului arhitectonic, al dezvoltării economice responsabile și al dezvoltării durabile.

   În semn de înaltă prețuire pentru contribuția Prințului de Wales la dezvoltarea relației bilaterale dintre România și Regatul Unit, pentru activitatea caritabilă desfășurată de acesta în România și pentru contribuția la promovarea imaginii acesteia în lume, Președintele Klaus Iohannis i-a conferit Alteței Sale Regale, Prințul de Wales, Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce.

Cu acest prilej, Iohannis a spus: „Cunosc mulți străini atraşi de România şi de frumuseţea ei. Dar ceea ce vă deosebeşte este perseverenţa şi implicarea în dezvoltarea comunităţilor locale, în protejarea moștenirii lor istorice și culturale. Ați făcut-o încă de acum aproape trei decenii, când, la sfârşitul anilor ‘80, aţi intervenit cu privire la planul nefast al regimului comunist de sistematizare a satelor din România. Implicarea Alteţei Voastre Regale în numeroase proiecte de reabilitare a satelor, în promovarea produselor locale, în acțiuni de pregătire şi formare tradițională meșteșugărească a reprezentat o contribuție valoroasă la conștientizarea unui stil de viață în care natura, tradiţia şi omul cu deprinderi moderne pot coexista armonios. (…) De asemenea, suntem recunoscători Alteței Voastre Regale pentru că, de fiecare dată când vorbiți despre România și cetățenii noștri, vă exprimați admiraţia pentru bogăţiile spirituale şi culturale româneşti„. (foto: presidency.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate