Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Profesorii s-ar putea pensiona mai repede. Ce condiții trebuie îndeplinite

in Evenimente/Stiri online

Cadrele didactice ar putea cere mai devreme pensionarea dacă aceștia sunt de părere că nu mai dau randament la locul de muncă. Deși a fost redactat greșit, proiectul de lege impune profesorilor un minim de 35 de ani în slujba elevilor, pentru a putea cere pensionarea.

Mai mulți parlamentari PSD au depus un proiect de lege care favorizează pensionarea profesorilor care nu mai obțin rezultatele așteptate la catedră. Pensionarea timpurie este o decizie a profesorului și pentru a fi acceptată dascălul trebuie să aibă un minim de 35 de ani la catedră și să depună o cerere către Consiliul de Administrație al școlii, în care să se specifice motivele pentru care se dorește pensionarea. ”Cunosc fenomenul şi din familie, profesorii au o uzură la nivel de concentrare, răbdare cu elevii şi cu studenţii, au o uzură mult mai mare. Este important ca ei să aibă randament şi nu să-i ţinem într-o funcţie, într-un post chiar dacă ei nu se mai gândesc atât de mult la rezultatul muncii lor sau la performanţa pe care ei pot să o facă”, a declarat Sorin Bota, senator PSD, pentru Digi24.

În cazul în care profesorul îndeplinește condițiile, iar motivele invocate vor fi considerate acceptabile va putea ieși la pensie mai devreme fără a fi afectat cuantumul pensiei lunare. Social-democrații sunt de părere că proiectul de lege nu implică nicio problemă în sistemul de învățământ, mai ales că foarte mulți profesori rămân la catedră și după vârsta pensionării. „Sunt foarte mulţi care sunt atât de pasionaţi de profesiune încât nu se pot desprinde de ea. O fac cu putere, o fac cu foarte multă determinare şi ca urmare mă aştept ca asemenea persoane să nu îşi dorească o asemenea lege, dar pentru cei care au nevoie cred că este binevenită”, a spus, Ecaterina Andronescu pentru Digi24.

Pe de altă parte, proiectul de lege a fost greșit redactat. Acesta spune că minimul anilor în învățământ pentru pensionarea timpurie este de 35 de ani la bărbați și 25 de ani în cazul femeilor. Liviu Pop, senator PSD, explică că este vorba de o greșeală de tehnoredactare, care va fi corectată și asigură că minimul anilor este de 35 de ani. Proiectul de lege a fost depus la Camera deputaților și urmează să fie analizat în până la sfârșitul anului în curs.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate