Propolisul folosit la lustruirea instrumentelor muzicale

in Agronomie

Sub forma unui clei se foloseşte la prepararea lacurilor superioare pentru lustruirea instrumentelor muzicale din lemn (viori, violoncele), a mobilei şi a unor produse medicamentoase (unguente, paste, extracte, emulsii, tincturi).

 

Cea mai eficienta metoda de administrare a propolisului ramine, totusi, tinctura de propolis.Propolisul folosit este liber de impurităţi şi nu se caută mărirea producţiei de propolis în stupi prin măsuri care să afecteze dezvoltarea familiei de albine.

La toate afectiunile pielii,in special la bataturi si cheratite,rani vechi,arsuri si micoze, locurile bolnave se pot vindeca suta la suta prin tamponare cu tinctura de propolis, aceasta avind actiune cicatrizanta, ajutind la formarea noilor tesuturi.
Pentru prevenirea si tratarea afectiunilor specifice sezonului rece se poate prepara o bautura din 15-20 g de propolis ras introdus intr-un litru de tuica tare.
Solutia se agita zilnic, iar dupa citeva saptamini se obtine o bautura amaruie, din care se bea un pahar mic inainte de culcare.
Tinctura de propolis regleaza tensiunea, iar pusa pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia.

 

In concluzie, se poate spune ca propolisul este un subprodus apicol extrem de benefic in orice dieta. Un tratament naturist cu propolis, daca este urmat cum trebuie, ne poate trata de boli care poate nu cedeaza la tratamentele  clasice ale medicinei traditionale.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.