Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Propolisul – medicament bun la multe!

in Agronomie/Articole/Centru Media/Ecologie/Educational/Enciclopedie/Sanatate

   Propolisul este una dintre cele mai puternice substanţe protectoare din natură. Un excelent antibiotic natural, propolisul poate fi de mare ajutor la combaterea infecţiilor, având calităţi inegalabilee de întărire a sistemului imunitar.

   Propolisul poate fi considerat un adevărat coktail de substanţe vindecătoare. El este adunat din mugurii şi de pe scoarţa plopilor, mestecenilor, castanilor, sălciilor, frasinilor şi anumitor specii de pomi fructiferi.

   Propolisul poate distruge nu mai puţin de 21 de bacterii, nouă specii de ciuperci parazite şi 30 de tipuri de virusuri, incluzându-se aici şi varietăţile lor.

  Ca proprietăţi antibiotice, propolisul acţionează progresiv în organism, inhibând dezvoltarea bacteriilor şi refparând” ţesuturile lezate de acestea, favorizând eliminarea secreţiilor în exces de pe căile respiratorii. Mai este eficient în ameliorarea bolilor respiratorii cu secreţii abundente şi a bronşitelor.

   Substanţele antioxidante din compoziţia propolisului au efecte confirmate în tratarea asteniei de primăvară, împiedicând degradarea unor vitamine esenţiale pentru organism precum vitamina C şi echilibrează nivelul hormonal.


Administrarea zilnică a propolisului mai ajută la prevenirea hipertensiunii şi a tulburărilor de ritm cardiac, normalizându-se, simultan, cantitatea de colesterol din sânge. LA fel, are rolul de a reface elasticitatea vaselor sanguine.

   Folosit în tratamentul extern, propolisul este eficient în distrugerea herpesului, ameliorarea eczemelor, vindecarea arsurilor, eliminarea coşurilor, punctelor negreşi a furunculelor. (credit foto: wikipedia)

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Agronomie

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web