Propunere legislativa amplasarea stupine fata de vecini

in Agronomie

Se pare ca din 2015 ne pasc noi amenzi in cazul cand trecatorii sau vecinii sunt intepati de albine, posibil chiar sa se ajunga pana la obligativitatea de a muta vatra stupinei in afara localitatii.

La Senat sa depus o propunere legislativa cu numarul b620/2014 pentru completarea art.13 din Legea apiculturii nr.383/2014.
Aceasta propunere are ca scop sa reglementeze modul in care se amplaseaza stupinele in intravilan si extravilan.

Dupa adoptarea acestei legi ne putem astepta ca o persoana ce se plange de intapaturile albinelor si poate dovedi asta cu un certificat medical sa ceara consiliului local ca apicultorul sa isi mute vatra stupinei.
Apicultorul urmand a fi notificat, amendat si probabil obligat sa isi mute vatra stupinei in 48 de ore.

Lege noua apicultura

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.