Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Proteste la Sibiu împotriva guvernului şi a defrişărilor

in Articole/Centru Media/Evenimente/Politic/Stiri online

  Peste 300 de sibieni au ieşit în stradă, duminică seara, pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu, a politizării instituţiilor statului şi a defrişărilor ilegale.

   Protestatarii s-au adunat în Piaţa Mare din centrul oraşului, încă de la ora 18, unde au scandat „hoţii hoţii”, „PSD- ciuma roşie” şi „CCR – sluga PSD” şi „Nu plecăm – Rezistăm”. Mulţi dintre ei erau însoţiţi de copii sau animale de companie. Pe pancartele purtate de cei prezenţi de putea citi: „Nu mi-e dor de Epoca de Aur”, „Democraţie directă- Nu guvernare infectă!”, „People before profit”, „După Brexit – Pădurexit” şi s-a intonat Imnul Naţional „Deşteaptă-te române”.

  Timp de aproximativ o oră, protestul s-a desfăşurat în Piaţa Mare, după care cei prezenţi au pornit în marş pe traseul str. Gh. Lazăr, Bd. Corneliu Coposu şi înapoi. Din cauza numărului mic de participanţi, traseul a fost micşorat vizibil, marşul fiind autorizat să se desfăşoare până în zona cartierelor de blocuri de la marginea oraşului. Câţiva protestatari şi-au exprimat regretul că sunt din ce în ce mai puţini. Mitingul s-a încheiat în jurul orei 21, foro incidente.

  Anterior, la orele amiezii, câteva zeci de sibieni s-au adunat, pentru a patra oară, în centrul oraşului într-un „Protest prin cultură – Ora de lectură 4”. În premieră, a fost prezent şi violonistul Daniel Mihai, care a intrepretat piese de Ciprian Porumbescu, J. S. Bach sau George Enescu. (foto: C. Dumitru)

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web