Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

PSD refuză să anuleze Ordonanța 13! Vezi ce s-a decis în Comisia Juridică a Senatului

in Evenimente

Potrivit Antena 3, reprezentanții PSD țin cu dinții de Ordonanța 13. La Parlament a avut loc o ședință a Comisiei Juridice a Senatului în care s-a discutat Ordonanța 13. PNL și USR au cerut trimiterea Ordonanței în plen, la vot pentru respingere, dar senatorii PSD au refuzat. Ei nu renunță la Ordonanță, mai mult spun că cer CSM un aviz pentru această lege?! PSD a invitat un reprezentat al Guvernului care să le explice binefacerile acestei Ordonanțe.

S-a hotărât ca discuțiile pe Ordonanța 13 să fie amânate până în 21 februarie, perfect ca Ordonanța 14 care o Abrogă să fie votată și declarată neconstituțională de CCR. Astfel Ordonanța 13 intră în vigoare.

Potrivit Antena 3, PNL a mai cerut ca proiectul de lege să se numească proiect de lege pentru respingerea Ordonanței 13. PSD a refuzat, astfel că se numește proiect de Aprobare a Ordonanței 13.

Pe Facebook, Nicușor Dan, președintele USR a scris: Liviu Dragnea îşi urmează planul de a menţine în viaţă OUG 13. Parlamentarii majorităţii acţionează, ca după ceas, la ordinul principalului beneficiar al OUG 13, însuşi şeful PSD, pe care foştii săi colaboratori l-au denunţat şi azi în faţa judecătorilor pentru abuz în serviciu. Dragnea se grăbeşte.

Ne dăm seama că OUG 14, de abrogare a OUG 13, este o înşelătorie bine ticluită cu două scopuri.
În primul rând a fost adoptată pentru a preveni ieşirea unui milion de oameni în stradă, aşa cum se anunţa în duminica adoptării ei. Un milion de protestatari ar fi dus, poate, la demisia guvernului Grindeanu.
Şi a fost concepută în aşa fel încât să cadă la Curtea Constituţională. Câteva dintre riscurile de neconstituţionalitate le-a eliminat USR prin două amendamente care au fost votate azi de Senat. Dar cele care ţin de modul în care a fost adoptată de Guvern, cu încălcarea unor legi, nu pot fi corectate.

Ceea ce vedem zilele astea astea este o mobilizare a majorităţii parlamentare care încearcă să grăbească adoptarea OUG 14, posibil neconstituţională, şi să tergiverseze respingerea OUG 13. În cazul în care OUG 14 va fi declarată neconstituţională, OUG 13 va reintra în vigoare, dacă Parlamentul nu o respinge urgent.

Am cerut luni introducerea pe ordinea de zi a OUG 13. Soldatul lui Liviu Dragnea, Şerban Nicolae, a refuzat spunând că se doreşte demararea unei dezbateri cu toate instituţiile publice pe tema acestei ordonanţe care a fost abrogate!

Deocamdată luptăm în Parlament pentru a zădărnici planul lui Dragnea. Dar protestul rămâne cel mai eficient mijloc de presiune împotriva acestei majorităţii penale. Nu renunţaţi, rezistaţi!”

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate