Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Pui umplut

in Retete

tn4_pui_umplut_cu_ficat_si_ciuperci_la_cuptor

3 felii costiţă afumată tăiate mărunt, 6 felii pâine fără coajă, 3 cepe verzi tocate mărunt, 2 linguri nucă zdrobită, 2 linguriţe stafide, ¼ ceaşcă pătrunjel verde tocat, un ou bătut, 1/4 ceaşcă lapte, un pui (cca. 1,400kg), sare şi piper, 45g unt topit, 1-2 linguri ulei, o ceaşcă şi jumătate apă, un căţel de usturoi pisat, o lingură făină.

Se încinge cuoptorul. Se prăjeşte costiţa (să fie crocantă). Se taie pâinea cubuleţe, se adaugă costiţa, ceapa, nuca, stafidele, pătrunjelul şi oul amestecat cu lapte, se amestecă bine şi se gustă de sare şi piper. Se scot măruntaiele şi se îndepărtează grăsimea, apoi se spală puiul şi se usucă cu un prosop. Se umple cu amestecul preparat, se coase sau se fixează cu scobitori şi se freacă cu sare şi piper. Se amestecă untul cu uleiul, se unge puiul pe toate părţile şi se bagă la cuptor. Grăsimea rămasă, amestecată cu jumătate din apă, se toarnă în tavă. Se prăjeşte 1oră şi un sfert, stropindu-l din când în când cu sosul din tavă. Când este gata se pune puiul pe un platou, se acoperă cu folie şi se lasă să stea 5 min. după care se tranşează. Se toarnă sosul din tavă într-o crăticioară şi se pune la foc. Se adaugă făina şi se amestecă bine să nu facă cocoloaşe. Se lasă 5min. la foc slab, amestecând întruna, până ce devine maronie. Se stinge cu restul de apă şi se lasă să se îngroaşe. Se sărează, se piperează, se trece pin sită şi se serveşte fierbinte cu puiul umplut.

Varză murată cu carne

300g carne de porc, 300g carne de viţel, 200g cârnaţi afumaţi, 1kg varză acră, 100g untură, 1pahar bulion, 1ceaşcă smântână, 2cepe, 1vârf cuţit de boia, cimbru.

În 50g untură, se înăbuşă o ceapă tăiată mărunt împreună cu carnea tăiată în bucăţi, boiaua şi sarea necesară. Separat, se înăbuşă restul de ceapă tăiată mărunt cu varza (adăugând câte puţină apă caldă). Când toate acestea sânt fierte, se toarnă varza peste carne, se adaugă bulionul, smântâna şi cârnaţii tăiaţi în felii subţiri şi se mai lasă să fiarbă cu mărarul şi cimbrul tăiate mărunt.

Ciuperci cu maioneză

1kg ciuperci, sare, 250-300g maioneză, 100-150ml smântână groasă, mărar, pătrunjel.

După ce s-au curăţat, ciupercile se fierb acoperite 30min. în 1/4l apă clocotită, împreună cu o linguriţă rasă de sare, o foaie de dafin, 50ml vin alb sec, până când se înmoaie bine, apoi se scurg de apă în strecurătoare, unde se lasă să se răcească. Maioneza obişnuită se amestecă cu smântână, potrivindu-se gustul cu sare, acreală şi muştar, ca să fie mai picantă. Pentru aromă, se adaugă frunze de mărar şi pătrunjel tăiate mărunt şi, facultativ, puţină ceapă rasă fin, apoi se amestecă cu ciupercile bine scurse. Salata se aşează pe platou şi se ornează cu măsline şi gogoşari sau se presară numai cu pătrunjel tăiat mărunt.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Retete

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web