Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Puteti sa tineti mai multe animale in casa?

in Diverse

Da, este posibil, daca sunteti foarte organizat. Iata cum:

  • Invatati-va animalele sa coabiteze inca de cand sunt foarte mici (de la aproximativ trei luni). Asa vor invata ca trebuie sa-si imparta teritoriul si sterilizati-le, in asa fel incat sa nu manifeste instincte primare, atat raportate la special or, dar, mai ales, la alte specii. Exista toate sansele ca pisicile, cainii si dihorii sa se inteleaga, dar evitati sa aduceti sub acelasi acoperis iepuri, porci de guinea si dihori.
  • Prezentati-i pe noii veniti in mod gradual. Uneori, e nevoie chiar de o saptamana intreaga pentru ca un animal proaspat intrat in casa sa se acomodeze. Pentru inceput, tineti-l departe de celelalte necuvantataoare.
  • Oferiti-le spatii separate. Unora dintre animale, in special pisicilor, le place sa aiba spatial lor de refugiu, de unde sa le observe pe celelalte. La fel, rozatoarele, cum ar fi hamsterii si sindrilele, sunt mai active seara si noaptea. Pentru a nu le deranja in timpul zilei, tineti-le in custi separate.
  • Programati-le impreuna la veterinar. Pentru a evita transmiterea de boli sau microbe, vaccinati animalele in acelasi timp. Deparazitati-le si dati-le regulat cu solutie antipurici.
  • Pentru a pastra pacea, puneti-le mancare in vase separate. Cainii pot fi opriti sa se hraneasca din mancarea pisicilor, daca veti pune vasul matelor cat mai sus, doar ele pot ajunge acolo.
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Diverse

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web