PUTIN: De la un simplu ofiţer KGB unul dintre cei mai puternici oameni din lume

in Extern

A trecut mult timp de când preşedintele rus Vladimir Putin era un simplu ofiţer KGB. Un adept al disciplinei şi ahtiat după puterea publică, acest jurist de formaţie care a lucrat în cadrul „Primului birou al KGB”, serviciile sovietice de informaţii externe, a început să reconstruiască statul formând o „putere pe verticală” dependentă de el însuşi.

putin-586x319

Cei de la Business Insider au pregătit un clip care ne invită să vedem modul cum Putin a devenit unul dintre cei mai puternici oameni din istoria Rusiei.

Potrivit unui sondaj din august 1999, noul şef al KGB, Vladimir Putin, avea numai 5% popularitate. Câteva luni mai târziu, un incident implicând aruncarea în aer a unui bloc din Ryazan stârneşte controverse mari în rândurile KGB-ului, care funcţiona acum sub denumirea de FSB.

Ce se ştie însă este că popularitatea lui Vladimir Putin ajunge peste 50% şi câştigă alegerile din 2000.

Scrie: Independent.md

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.