Raed Arafat, primul oficial al Guvernului care a ajuns, vineri noaptea, la clubul Colectiv! “Astfel de situaţie, noi nu am văzut”

in Politic

Ministrul a recunoscut, la TVR, că e terminat emoțional de când a văzut cumplita tragedie.

raed-arafat-465x390

”Nu am văzut o astfel de situaţie din anul 1989. Astfel de situaţie, cu atâtea victime, cu atâţia răniţi, cu astfel de impact, noi nu am văzut”, a subliniat secretarul de stat Raed Arafat.

“Pentru mine, pe teren, şocul era cel mai mare când mi-au arătat pompierii unde au pus cei decedaţi. I-au pus undeva mai izolat, să nu fie la vedere, şi fiecare care nu reuşea resuscitarea şi era declarat decedat era adus în zona respectivă. Şi era ceva chiar un impact foarte dur şi arăta care este dimensiunea tragediei”, a povestit Raed Arafat.

“Al doilea lucru – când am început să mergem cu domnul ministru în spitale şi am intrat la Floreasca şi am văzut acolo – acolo au ajuns 56 de persoane, pentru că pe lângă ce au dus ambulanţele, au fost duşi foarte mulţi cu maşini particulare, cei care au avut leziuni mai puţin grave (…) am văzut la Floreasca cum se lucra. Şi pot să spun că acolo am văzut colegii care au venit de acasă (…) Am găsit studenţi voluntari, am fost abordat de studenţi că noi aici vedem acum că lucrurile se stabilizează, unde mai e nevoie de noi, unde să mergem? Adică a fost o solidaritate şi a fost un mod de reacţie extraodinar”, a subliniat secretarul de stat Raed Arafat.

Anul acesta a fost modificată legea privind apărarea împotriva incendiilor. S-au înăsprit amenzile, iar dacă proprietarii de cluburi trec peste ceea ce spun pompierii, îşi asumă răspunderea penală, scrie stiripesurse.ro.

Când aceste noi reguli au fost dezbătute, Raed Arafat a folosit exemple de tipul dezastrului din clubul Colectiv.

“Pentru că sesizam bine noi că ceva nu-i în ordine. Ştiam că – eu le ziceam pompierilor că ne trebuie pompieri, prevenire care să aibă dinţi, adică să aibă impact, pentru că dacă te duci acolo, dai o amendă de 1.500 de lei şi pleci, la un club care face pe noapte nu ştiu cât şi el continuă să funcţioneze, şi dacă te mai duci după o lună şi mai dai încă o amendă, nu faci absolut nimic”, subliniază Raed Arafat.

Pentru înăsprirea pedepselor a fost pregătită şi o hotărâre de guvern.

Potrivit jurnalistului Adelin Petrişor, Armata Română a pierdut în 13 ani de campanie în Afganistan 23 de militari. În clubul Colectiv au murit 30 de oameni până în acest moment.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.