Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Raidurile aeriene de joi ale Statelor Unite sunt considerate de Siria drept „terorism de stat”

in Articole/Extern/Stiri online

Joi după-amiază au avut loc raiduri aeriene efectuate de Statele Unite în zona localitătii At Tanf, în sudul Siriei, în apropierea frontierelor cu Iordania și Irak.
Au fost atacate poziții ale forțelor guvernamentale pro-siriene și raidurile aeriene au ucis numeroși militari și civili, fiind condamnate dur de Damasc și Moscova.
Bashar al-Ja’afari, un negociator al regimului Bashar al-Assad, a afirmat că atacul este un act specific „terorismului de stat”. Ja’afari a mai declarat că a discutat cu emisarul ONU Staffan de Mistura „despre masacrul pe care agresorul american l-a comis ieri în țara noastră”.
Și ministrul-adjunct de Externe al Federației Ruse, Ghennadi Gatilov, a calificat ca fiind „inacceptabil” faptul că avioanele americane au atacat zone din Siria unde locuiesc civili și a spus că este o încălcare a suveranității siriene.
Pe de altă parte, surse militare americane, au arătat că au efectuat raiduri aeriene deoarece regimul sirian ar fi încălcat zona de securitate instituită în jurul localitătii At Tanf. În această zonă sunt instruite de coaliția antiteroristă forțe ale opoziției siriene care luptă împotriva rețelei teroriste Stat Islamic.

Loading...
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web