Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

RCS RDS obligat să restituie integral abonaţilor banii înapoi

in Evenimente

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a sancţionat, recent, operatorul RCS&RDS cu amendă contravenţională de 10.000 de lei pentru că nu şi-a informat corect şi complet abonaţii despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri către un număr scurt, în cadrul unei campanii derulate împreună cu un post de radio, potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de reglementare, transmis joi AGERPRES.

ANCOM precizează, astfel, că, în luna mai, aplicat operatorului telecom amenda contravenţională, în cuantum total de 10.000 de lei, întrucât nu şi-a informat corect şi complet abonaţii despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 în cadrul concursului ‘Câştigă premii cu viteza 4G de la Digi Mobil şi Pro FM!’. De asemenea, RCS&RDS a aplicat un tarif mai mare decât cel maxim reglementat pentru această categorie de numere.

Operatorul a fost obligat să restituie integral abonaţilor participanţi la concurs diferenţa dintre costul suplimentar tarifat pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 şi tariful pe care ar fi trebuit să îl încaseze pentru prestarea acestor servicii conform reglementărilor ANCOM.

În acest context, arbitrul pieţei telecom din România atenţionează că prin transmiterea unor mesaje SMS/MMS către numere scurte de 3-5 cifre, utilizatorii de telefonie mobilă solicită sau se abonează la servicii de conţinut cu valoare adăugată (premium), precum concursuri, jocuri, horoscop sau anumite aplicaţii pentru care sunt, de regulă, taxaţi suplimentar.

Pentru a evita taxarea nedorită, abuzul sau fraudele asociate accesării acestor servicii, ANCOM a impus o serie de obligaţii de informare a utilizatorilor, a căror nerespectare atrage aplicarea unor sancţiuni. Continuarea pe ECONOMICA.NET.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate