Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Relațiile ruso-turce s-au normalizat. Putin și Erdogan confirmă normalizarea relațiilor dintre cele două țări

in Articole/Extern/Stiri online

În urmă cu doi ani, în 2015, doborârea de către Turcia a unui avion de luptă din Rusia în apropierea graniței cu Siria a dus la o serie de sancțiuni economice din partea autorităților de la Moscova.
Vladimir Putin a declarat după întrevederea cu omologul sau turc că:”În urmă cu ceva timp, relațiile bilaterale au fost testate pentru a verifica rezistența lor. Acum putem afirma cu încredere că perioada restaurării relațiilor bilaterale dintre Rusia și Turcia s-a încheiat și vom reveni la o interacțiune normală”.
Singura interdicție care va rămâne în vigoare, este cea de import a roșiilor din Turcia deoarece este nevoie de timp pentru a fi anulată, a declarat președintele Rusiei.
Și restricțiile privind acordarea de vize pentru cetățenii turci nu vor fi înlăturate în perioada imediat următoare.
Președintele Vladimir Putin a mai spus:”O atenție deosebită a fost acordată interacțiunii în sfera economică și eliminării restricțiilor și barierelor care împiedică expansiunea schimburilor comerciale și de investiții. A fost discutată oportunitatea de a transfera acordurile reciproce în monedele naționale”.

Cei doi președinți au convenit asupra conflictului din Siria, care poate fi rezolvat doar folosind metode politice și diplomatice.

Președintele turc, Recep Erdogan l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, să participe la summitul Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), care va avea loc în data de 22 mai la Istanbul.

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web