Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Remedii din plante şi alimente comune

in Educational/Sanatate

aromatherapgf

Durerile de cap tratate prin aromoterapie

Pentru durerile de cap ar trebui să încercaţi metodele blânde ale aromoterapiei folosind un amestec de plante parfumate.

Puneţi 4 linguri din următoarele plante într-un săculeţ de pânză uscată: levănţică, creţişoară, maghiran, petale şi frunze de trandafir, cuişoare. Închideţi săculeţul şi oricând vă deranjează o durere de cap, sau simţiţi că se apropie o migrenă, apropiaţi săculeţul de nas şi inspiraţi adânc inhalând parfumul lor până când simţiţi că durerea v-a lăsat. Această mixtură se poate coase în interiorul feţei de pernă şi are acelaşi efect.

Remedii cu miere pentru răceală, tuse şi dureri de gât

Pentru răceală şi tuse ştim cu toţi că, de ani de zile, se recomandată mierea. Iată câteva remedii de plante la care este bine să adăugaţi miere.

– pentru a face un sirop natural pentru tuse, fierbeţi o lămâie 10 min. Strecuraţi sucul şi apoi adăugaţi 2 linguri de glicerină şi 2 de miere.

– dacă apare şi o inflamaţie a gâtului puneţi 2 linguri de rozmarin uscat peste care turnaţi jumătate litru apă clocotită şi lăsaţi să infuzeze 10min. Strecuraţi lichidul şi adăugaţi lămâie şi miere.

Muşeţelul calmează stările de iritare şi vă ajută să vă lăsaţi de fumat

Dacă ştiţi că suferiţi cu nervii, ceaiul de muşeţel poate să vă ajute, inducându-vă o stare de linişte. Puteţi face acest ceai la fel ca pe cel de rozmarin, dar fără să adăugaţi miere şi lămâie.

Dacă sunteţi neliniştit din cauză că încercaţi să vă lăsaţi de fumat, muşeţelul vă este, de folos. Puteţi să încercaţi să mestecaţi flori de muşeţel când  simţiţi nevoia să fumaţi.

Menta vă salvează de problemele create de stomac

Plantele sunt, foarte folositoare în problemele stomacului. Dacă suferiţi de vreo indigestie sau un deranjament al stomacului încercaţi ceaiul de mentă.

Menta poate diminua, nervozitatea şi durerile de cap. Ea vă este de folos pentru a combate răceala şi tahicardia – în special pentru cei care suferă de palpitaţii după ce s-au lăsat de fumat.

Oţetul de mere – un energizant la îndemână

Dacă vă simţiţi lipsit de energie, iată câteva remedii din plante care vă pot ajuta.

Adăugaţi într-o cană cu apă rece 2 linguri de miere cu 2 de oţet de mere. Puteţi face aceasta zilnic ca să vă simţiţi în formă.

Oţetul de mere vă poate scăpa şi de micoze dacă veţi ţine degetul afectat 30min. de 3ori pe zi, într-un vas cu oţet.

Uleiul de lavandă contra oboselii

Pentru a înlătura oboseala puteţi adăuga câteva picături de ulei de lavandă în apa fierbinte de baie sau doar pentru baia picioarelor.

Pulverizat pe bec, acest ulei induce efecte relaxante asupra corpului şi minţii, reducând anxietatea.

Se poate utiliza cu succes şi pentru prevenirea infecţiilor la copii.

Tătăneasa – remediu contra arsurilor solare

În general, pentru durerile corpului umpleţi un săculeţ de muselină cu puţină tătăneasă uscată şi atârnaţi-l sub robinetul prin care curge apa în baie până se umple cada şi când sunteţi în baie puteţi să-l folosiţi pentru a vă frecţiona cu el pe piele.

Rădăcina de tătăneasă se poate folosi în special pentru arsurile solare, dacă se toarnă peste ea o jumătate de litru de apă. Se fierbe într-un vas mic acoperit pentru 10 min, se strecoară şi se adaugă în apa de baie.

Sucul de aloe vindecă înţepăturile insectelor şi infecţiile pielii

Remediul din plante care este, probabil, cel mai bun si cel mai uşor de preparat l-am lăsat pentru la sfârşit. Dacă sunteţi afectat de înţepăturile insectelor, arsurile de soare sau alte arsuri minore, rupeţi o bucaţică de aloe. Stoarceţi substanţa gelatinoasă din ea şi frecţionaţi cu ea zona afectată. Această plantă face adevărate minuni împotriva iritaţiilor pielii.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate