Remedii naturiste contra indigestiei

in Educational/Sanatate

Young woman in pain lying on bed

Indigestia şi arsurile stomacului sunt cauzate de creşterea sau descreşterea secreţiei de acid gastric şi a altor enzime cu un rol important în digestie. Simptomele includ arsuri, gaze, greaţă şi senzaţia de balonare. Refluxul esofagian este cauzat de urcarea acidului gastric din stomac spre esofag.

Acidul gastric dă senzaţia de arsură pe esofag Arsurile la stomac apar deoarece unele sucuri gastrice urcă din stomac spre esofag. Când aceşti acizi vin în contact cu esofagul, ard pereţii acestuia cauzând acele dureri specifice. Indigestia şi arsurile stomacale sunt în mod obişnuit cauzate de surplusul de alimentaţie, obezitate, alimente grele, ciocolată, băuturi carbogazoase, alcool, consumul de cafea şi ţigări. Indigestia poate să apară dacă mâncaţi atunci când sunteţi nervoşi, furioşi, trişti sau repede, nemestecând bine mâncarea.

Eliminând aceste cauze faceţi un prim pas în prevenirea apariţiei indigestiei Încercaţi să mâncaţi puţin, încet, limitaţi consumul de lichide în timpul meselor, evitaţi mâncărurile condimentate şi optaţi pentru carbohidraţi care se găsesc în toate cerealele, pâine, orez brun, paste. Evitaţi consumul de fructe în timpul mesei sau imediat după masă. Încercaţi să vă odihniţi mai mult noaptea şi să fiţi relaxat atunci când mâncaţi.

Remedii naturiste foarte eficiente Sucul de morcovi şi sfecla, băut dimineaţa pe stomacul gol, este foarte bun în asemenea afecţiuni.

Iată şi câteva ceaiuri recomandate de toţi specialiştii:

– Ceaiul de mentă, datorită efectului antispasmodic asupra sistemului digestiv este un bun remediu contra crampelor stomacale.

– Ceaiul de muşeţel are un efect antispasmodic şi antiinflamator, permiţând şi eliberarea gazelor.

– Ceaiul de ulm ajută la protejarea învelişului stomacului deoarece conţine un agent antiulcer foarte puternic.

– Ceaiul de ghimbir reduce gazele, balonarea şi durerea.

– Gelul de aloe vera alină durerile stomacului.

– Tabletele de cărbune sunt utile în cazul durerilor provocate de gaze. Cărbunele are proprietatea de a absorbi alte medicamente şi trebuie să fie luat  după 2ore de la administrarea acestora.

Corectaţi poziţia corpului în timpul somnului Pentru a reduce durerile noaptea, puteţi folosi perne care să vă ajute să staţi mai ridicat cu cel puţin 15cm. Această poziţie va micşora presiunea exercitată asupra stomacului şi va preveni deplasarea conţinutului acestuia spre esofag.

Nu vă culcaţi imediat după masă. Aşteptaţi 2ore, faceţi o plimbare şi apoi culcaţi-vă.

Este bine, să vă culcaţi pe partea stângă a corpului deoarece stomacul este mai uşor în această poziţie.

Stresul, obezitatea şi presiunea exercitată asupra stomacului pot cauza indigestii. Aceste cauze pot fi eliminate dacă faceţi regulat exerciţii fizice, plimbări pe jos sau cu bicicleta ori înotaţi.

Aromoterapia vine în ajutorul suferinzilor de stomac Aromoterapia poate, ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de un stomac deranjat. Uleiurile esenţiale din plante pot fi folosite în infuzie sau diluate cu uleiul de migdale sau de măsline (4 picături de ulei de plante cu 30g ulei de migdale sau măsline). Cu acest amestec se masează abdomenul. Plantele cele mai eficiente sunt: mentă, maghiran, chimen, coriandru.

Câteva sfaturi utile dacă vă supără stomacul

– În cazul arsurilor stomacale este bine să beţi un pahar mare de apă imediat cum aveţi această senzaţie. Aceasta va dilua acidul şi-l va împinge înapoi în stomac.

– Beţi suc proaspăt de cartof. Stoarceţi un cartof în coajă şi beţi sucul rezultat.

– Nu vă culcaţi. Rămâneţi în picioare pentru a permite ca acidul gastric să rămână în stomac.

– Nu consumaţi nimic care să conţină cafeină deoarece aceasta irită esofagul şi relaxează sfincterul permiţând conţinutului stomacului să se ridice. Acelaşi efect îl are şi tutunul.

– Consumând lapte vă veţi simţi bine, acesta va coborâ în stomac, dar, din păcate, stomacul va secreta mai mult acid.

– Reduceţi consumul de băuturi carbogazoase deoarece acestea tind să baloneze şi creează o senzaţie de disconfort.

– Aveţi grijă la antidepresive şi sedative pentru că acestea agravează arsurile de stomac. Aspirina are, de asemenea, acelaşi efect.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*