Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Remedii naturiste pentru durerea de cap

in Sanatate

dureri de cap

Cefaleea se manifestă ca o senzaţie de apăsare în zona frunţii, de durere cu caracter pulsatil în zona temporală sau occipitală, durere care poate dura de la câteva minute până la câteva zile. Uneori cauza poate fi doar poziţia greşită a unei persoane în timpul lucrului sau al somnului, alteori poate fi vorba de o oboseală mai mare sau de un stres puternic.

 Durerile migrenoase cuprind de regulă numai jumătate de cap, apar şi dispar brusc şi sunt însoţite de greaţă, vomă, fotofobie. Ele sunt, de regulă, mai frecvente la femei şi pot avea cauze oftalmologice, neurologice, metabolice, toxice şi infecţioase.

 De foarte multe ori cauzele trebuie căutate în modul de viaţă sau în hrană. În acest sens, se pot lua câteva măsuri de igienă mintală: repaus, linişte, corectarea somnului, regim alimentar uşor, plimbări în aer liber. Este bine să fie evitate emoţiile puternice şi stresul. În privinţa alimentaţiei se vor evita supele grase, conservele, mezelurile, cărnurile grase şi vânatul, crustaceele, alcoolul, ciocolata, cafeaua, anumite condimente, vinurile roşii. Se vor evita soarele în exces, contraceptivele, tutunul şi anumite substanţe chimice sub formă de vapori şi fum. Determinarea cauzelor trebuie stabilită cu răbdare, iar ajutorul medicului va fi determinant.

 Remedii naturiste

Se aplică felii de cartof crud pe frunte şi tâmple sau frunze proaspete de vişin, mentă, cimbrişor ori podbal (porţiunea netedă);

Se aplică, pe frunte şi  tâmple, frunze proaspete de varză puţin terciuite. Cu sucul de varză se pot unge şi încheieturile mâinilor, pentru o mai mare eficienţă.

Se aplică pe tâmple, 15-20 min. jumătăţi de ceapă (sau felii de ceapă).

Se pun comprese cu muştar sau hrean ras la ceafă şi muştar la tălpi.

Se taie coaja de la o lămâie (fără partea albă) şi se aplică pe tâmple, ţinându-se până la dispariţia durerii (la locul contactului cu pielea, pot apărea mici pete roşii).

…În cazul în care tensiunea celui suferind de dureri de cap este mare, se fac băi foarte calde la picioare şi mâini (această procedura nu este recomandată celor cu tensiune mică).

În cazul migrenelor, cataplasmele din făină de muştar aplicate la ceafă, frunte şi tălpi.

Se fierbe pelin în ulei de măsline. Cu amestecul obţinut se unge locul dureros sau se aplică sub formă de comprese.

Se aplică pe tâmple şi la ceafă comprese cu infuzie rece de mentă (30g plantă la 1 l de apă) sau comprese cu apă rece (pungă cu gheaţă pe cap, 1-2 min.), apoi pe părţile laterale ale gâtului.

…În cazul migrenelor survenite în urma unui efort intelectual prelungit, se va face un duş rece la picioare (1 min.), după care se vor masa uşor ceafa şi spatele.

…În cazul unor dureri de cap persistente, se va bea suc cald de varză (câte 1/2 pahar, de 2-3 ori pe zi, sau suc de cartofi (câte 1/4 pahar, de 3ori pe zi, înainte de masă).

Se bea suc de coacăze negre (câte 1/4 pahar, de 3ori pe zi).

…În cazul unor dureri de cap generate de stres, se bea seara, înainte de culcare, un pahar de apă în care s-a dizolvat o lingură de zahar.

Se bea miere de albine în amestec cu oţet de mere (părţi egale), zilnic, câte o lingură.

 

Plante medicinale indicate şi modul de utilizare

Aloe Se fierb 1-2 frunze de aloe în 2-3 l de apă şi se toarnă lichidul obţinut, câteva seri la rând pe cap, după care şi pe tot corpul. Se poate amesteca infuzia de aloe cu suc de cicoare. Se iau câte 15-30g pe zi.

Cimbrişorul Se fierbe în cantitate mai mare de apă şi se ţine capul 10-15 min.în acest decoct, după care se va turna pe tot corpul.

Creţişoara Se prepară o infuzie 1linguriţă flori la o cană de apă. Se bea pe parcursul unei zile.

…Dediţelul Se prepară o infuzie din 2linguriţe plantă la o cană apă. Se beau 1-2căni pe zi.

Iarbă mare Se toarnă 1pahar apă rece peste 1 linguriţă rădăcină iarbă mare. Se lasă 10 ore, după care se strecoară. Se bea câte 1/4 pahar o dată pe zi, cu 30min.înainte de masă.

Lămâiţa Se prepară o infuzie din 1-2 linguriţe flori la o cană apă. Se beau 2 căni pe zi.

Levănţica Se prepară o infuzie 1linguriţă flori la o cană apă. Se beau câte 1-2 căni pe zi.

Măceşul Se prepară o infuzie 1 lingură flori de măceş la un pahar apă. Se lasă 30min.Se iau câte 2 linguri de 3ori pe zi, cu 30min.înainte de masă.

Măghiranul Se prepară o infuzie din 2 linguriţe plantă la 1cană apă. Se beau 2-3căni pe zi.

Menta Se prepară un decoct 1 linguriţă flori la o cană apă. Se lasă 40min.după care se strecoară. Se bea o cană dimineaţa pe stomacul gol şi una seara, înainte de culcare.

Păducelul Se prepară un decoct din 20g fructe de păducel la un pahar apă. Se fierbe la foc mic 10 min.Se beau 1-2 căni pe zi.

Ruşcuţa de primăvară Se prepară o tinctură din părţile aeriene ale plantei. Se iau câte 5-10 picături de 3 ori pe zi.

Salcia Se prepară un decoct din frunze de salcie şi viorele. Înainte de a bea decoctul se adaugă şi câteva picături de oţet. Se iau 1-2 linguri pe zi.

Salcâmul Se prepară o tinctură din părţile aeriene cu tot cu flori. Se iau câte 5-10 picături de 2ori pe zi.

…Saşchiul mic Se prepară o tinctură din 20g plantă la 100 ml alcool. Se lasă 9 zile. Se iau câte 5 picături de 3ori pe zi, cu 30min.înainte de masă. Această tinctură este recomandată în cazul durerilor de cap de lungă durată.

Sunătoarea Se prepară un decoct 1 linguriţă flori de sunătoare la un pahar apă. Se fierbe la foc mic 5min.Se bea câte un sfert de pahar de 3ori pe zi.

Urzica Se prepară o infuzie 1 lingură plantă la un pahar apă clocotită şi se ţine 2 ore în termos. Se ia câte o lingură pe zi, cu puţină miere.

Valeriana Se prepară o tinctură din rădăcină mărunţită a plantei la 100 ml alcool. Se iau câte 5 picături de 3 ori pe zi.

 Amestecuri de plante

Se prepară o infuzie din flori de muşeţel, frunze de mentă, fructe de fenicul şi rădăcină de valeriană, în părţi egale. Peste 2 linguriţe de amestec se toarnă 0,5 l apă clocotită. Se lasă peste noapte în termos şi se bea dimineaţa un pahar din acest amestec.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate