Remedii pentru combaterea transpiraţiei

in Educational/Sanatate

one caucasian man with sweat stain perspire drying shirt with ha

Transpiraţia picioarelor poate fi prevenită

Deseori atribuit stresului sau tensiunii puternice, acest miros urât poate,sta la originea picioarelor cu şosete de slabă calitate (din materiale sintetice) sau cu pantofi care nu lasă să treacă aerul. Sudoarea care nu se poate evapora formează un strat cald şi umed între degetele picioarelor sau în alte locuri ale tălpii. Se ştie că umiditatea şi căldura constituie un mediu ideal pentru bacterii şi ciuperci (micoze), care proliferează şi produc acel miros tipic şi dezagreabil al picioarelor transpirate.

Produsele deodorante rezervate picioarelor prezintă în componenţa lor asocierea dintre un antiperspirant şi un antibacterian şi conţin factori care captează mirosul. Scopul deodorantelor pentru picioare este de a absorbi umiditatea şi de a evita macerarea picioarelor în încălţămintea care este sursa de disconfort. Sunt recomandate şi alte produse complementare pentru a limita inconvenientele transpiraţiei excesive a picioarelor: spray purificator antimiros şi tălpici antitranspiraţie. Câteva seminţe de salvie puse în apa pentru baia picioarelor duc la diminuarea transpiraţiei şi a mirosului neplăcut.

Stop mirosurilor neplăcute!

Pentru cazurile de hiperhidroză acută care rezistă antiperspirantelor, în special la nivelul tălpii piciorului, singura opţiune pentru un tratament local rămâne ionoforeza. Această tehnică constă în îmbăierea picioarelor în apă obişnuită prin care trece un curent special, care antrenează difuzia ionilor prin piele. Dacă şi acest tratament se dovedeşte ineficient, atunci trebuie să se recurgă la chirurgie sau la injecţii cu botulină.

Este de reţinut că hipertranspiraţia este uneori simptom al unei boli hormonale, infecţioase sau inflamatorie sau al unei leziuni a hipotalamusului (o glandă situată la nivelul creierului) care controlează, printre altele, temperatura corpului şi setea. Aşadar, trebuie întotdeauna căutată cauza pentru a putea găsi tratamentul optim.

Plantele medicinale pot fi utilizate pentru combaterea transpiraţiei. Din acestea se pregătesc tincturi care se aplică la subraţ, pe mâini, picioare etc. Unele dintre plantele recomandate sunt frunzele de nuc împreună cu frunzele de salvie, isopul, rozmarinul. Puteţi cumpăra de la plafar ulei din arbore de ceai sau ulei din lauri şi mentol.

Există şi remedii prin psihoterapie, deoarece aceasta permite asumarea mai uşoară a hiperhidrozei şi reduce într-o anumită măsură transpiraţia legată de emoţii. Hipnoza, acupunctura şi homeopatia pot da rezultate bune.

Cinci sfaturi utile pentru îndepărtarea transpiraţiei

1. Adoptaţi o igienă riguroasă. Când vă transpiră picioarele trebuie să vă spălaţi de mai multe ori pe zi cu apă caldă şi să schimbaţi des şosetele şi încălţămintea.

2. Epilaţi-vă regulat axilele, deoarece părul reţine transpiraţia şi amplifică fenomenul descompunerii, deci mirosul neplăcut.

3. Alegeţi deodorantele antitranspirante sau antiperspirante, care nu doar îndepărtează mirosurile neplăcute, dar şi împiedică formarea lor.

4. Purtaţi îmbrăcăminte din bumbac şi încălţăminte din piele (hainele şi şosetele din materiale sintetice precum şi încălţămintea din cauciuc sau plastic favorizează la maximum transpiraţia şi descompunerea sa).

5. Dacă suferiţi de hiperhidroză, utilizaţi un deodorant pe bază de clorură de aluminiu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.