Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Reportaj cu un presedinte care se impune in fata tuturor

in Extern

„Rusia ar putea cuceri nu doar Kievul, ci şi Varşovia, Vilnius, Riga, Bucureştiul sau orice alt oraş european, dacă întreaga lume nu se va uni să schimbe actuala stare de lucruri, care este una tristă”, a declarat Poroşenko.

Preşedintele Ucrainei s-a referit la ameninţarea lansată de Vladimir Putin în urmă cu câteva zile care, într-o discuţie telefonică cu şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat: „Dacă vreau, ajung la Kiev în două săptămâni”.

RUSIA AMENINŢĂ ţările UE: „Dacă faceţi asta…”

Rusia a avertizat sâmbătă că va reacţiona în cazul unor noi sancţiuni economice ale Uniunii Europene, după acordul de principiu anunţat cu o zi înainte de statele europene împotriva Moscovei pentru atingerea adusă suveranităţii Ucrainei.

„Dacă sancţiunile de pe noua listă a Uniunii Europene devin efective, va fi fără îndoială o reacţie din partea noastră”, a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat citat de Mediafax.

Ambasadorii ţărilor Uniunii Europene au ajuns, vineri, la Bruxelles, la un acord de principiu pentru impunerea unui nou set de sancţiuni economice Rusiei, acuzată de implicare directă în conflictul din estul Ucrainei.

Moscova a criticat faptul că UE ia o decizie de principiu cu privire la noi sancţiuni – care urmează să fie aprobate oficial începând de luni – în timp ce vineri, la Minsk, s-a anunţat un armistiţiu între trupele de la Kiev şi separatiştii proruşi.

„În loc să caute febril mijloace pentru a prejudicia economia propriilor săi membri şi a Rusiei, Uniunea Europeană ar face mai bine să susţină renaşterea economică a regiunii Donbas”, conchide textul, referindu-se la regiunea din estul separatist al Ucrainei.

 

Statele Unite subminează ordinea mondială instaurată după încheierea Războiului Rece”. Este cel mai dur mesaj transmis de Vladimir Putin SUA, în cei 15 ani pe care i-a petrecut la putere. Preşedintele rus a făcut această declaraţie, la Soci, în cadrul Clubului de discuţii Valdai. Au asistat la discursul vehement peste 100 de experți din 25 de țări, inclusiv foști premieri și președinți. Iată ecourile discursului lui Vladimir Putin în presa internaţională.

„Vladimir Putin face Occidentului o ofertă pe care a ambalat-o într-o ameninţare” scrie Financial Times. A fost un discurs antiamerican plin de invective, care a ţinut prima pagină a ziarelor. Însă dincolo de vitriolul aruncat, preşedintele Rusiei a cerut Vestului să facă o alegere: să lucreze cu Moscova şi cu alte economii emergente pentru o ordine globală echitabilă. În caz contrar, lucrurile vor deveni într-adevăr serioase.

Postul de radio Vocea Rusiei îl citează pe politologul Dmitri Simes, editorul publicaţiei de politică externă „The National Interest”: „A fost un discurs foarte dur”, spune acesta. „Cu discursul lui Putin putem sau nu fi de acord, însă el atrage atenția și îi obligă pe oameni să mediteze. Acesta nu este discursul unui lider care este încolțit de sancțiuni și încearcă să găsească o ieșire demnă. Acesta este discursul liderului unei mari puteri nucleare, de care trebuie să se țină cont, indiferent dacă acest lucru place sau nu”.

Agenţia RIA Novosti vine cu un argument forte: Opinia fostului lider URSS, Mihail Gorbaciov. „Discursul a fost tulburător. Cred că nu a mai existat vreun mesaj ca acesta de când este preşedinte Putin. Sunt de acord cu toate opiniile pe care le-a exprimat”.

Presa elveţiană priveşte cu mai multă detaşare şi trage linie: „Ursul rus îşi marchează teritoriul”. Statele Unite au fost în centrul criticilor. Putin a repoşat Washingtonului dictatura în politicile globale şi îi pune în cârcă situaţia gravă din Libia, Irak şi Siria.

Revista americană The Atlantic caută mai degrabă numitorul comun între Washington şi Kremlin. Este vorba despre construirea a sute de noi locuinte în Iersualimul de Est. Iar Vladimir Putin a vorbit în cadrul Clubului Valdai despre „Umilirea poporului palestinian care reprezintă un pericol şi o sursă de instabilitate care trebuie îndepărtată”.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate