Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Retenţia apei

in Sanatate

img

În special în timpul sezonului călduros foarte multe femei în special sufere de această afecţiune. Se manifestă prin senzaţie de greutate, oboseală, furnicături şi înţepături la nivelul picioarelor. Picioarele devin grele şi de foarte multe ori se umflă. Această afecţiune apare datorită faptului că sângele nu circulă suficient de bine la nivelul picioarelor, cu alte cuvinte este vorba despre o proastă circulaţie periferică. În timpul sezoanelor calde aceste afecţiuni se agravează datorită dilatărilor şi se produce retenţia apei, varicele iau proporţii mai mari.

Tratament:

Local se pot folosi uleiuri esenţiale. La un vas cu apă călduţă se pun câteva picături de ulei esenţial de lămâie, Ylang-Ylang, lavandă sau pin. Se masează picioarele cu mişcări uşoare mergând de la glezne spre gambe. După baie se face obligatoriu un duş rece.

Se vor consuma din plantele de mei jos ceaiuri zilnic şi suplimentar se va trata varicele.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anghinare, ceapă, coada calului, creţişoară, dalac, ginkgo-biloba, nuc, osul iepurelui, păpădie, rozmarin, salvie, soc, splinuţă, viţa de vie.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi, iar după fiecare este foarte util să se stea culcat pe partea dreaptă timp de 30 minute, ajută la curăţirea ficatului şi la eliminarea apei din organism.

Ceapă (Allium cepa) consumul în special crud în funcţie de toleranţă este foarte indicat pentru eliminarea apei în exces din organism. De asemenea este suficient să se taie o ceapă (bulb ) în două şi să se frece zona renală cu ele şi imediat omul va urina.

Coada calului (Equisetum arvense) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se consumă câte 2-3 căni pe zi pentru mărirea diurezei. Este unul dintre plantele care se poate folosi chiar şi la băi locale sau chiar generale.

Creţişoară (Alchemillla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte utilă în foarte multe cazuri pentru reglează organismul.

Dalac (Paris quadrifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Ginkgo-biloba se găseşte la toate magazinele naturiste şi se consumă conform indicaţiilor producătorului, în toate cazurile. Contribuie la normalizarea proceselor din organism.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se ia pentru efectul antibiotic. Extern se pot face băi pentru faptul că are tanin şi strânge pielea. La retenţia apei în organism ajută aceste băi pentru că contribuie şi la o mai bună funcţionare a organismului. Se indică în special la copii sub formă de baie.

Osul iepurelui (ononis spinosa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este un foarte bun diuretic, care ajută şi la curăţirea renală.

Păpădie (Taraxacum officinalis) se pot consuma în sezon tijele florale. Acestea se culeg dimineaţa şi se spală, apoi se aruncă florile şi se consumă zilnic câte 10 tije. Contribuie la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea frunzele crude se pot consuma sub formă de salată cu suc de lămâie. Rădăcina şi întreaga plantă proaspătă sau uscată se pun 2 linguriţe mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi, pentru efectul diuretic.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Soc (Sambucus nigra) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, fiind un bun diuretic şi contribuind totodată la eliminarea toxinelor din organism prin transpiraţie. În comerţ există fructe de soc care sunt foarte utile în cazul retenţiei apei şi se consumă conform prospectului dat de producător. Ajută şi la obezitate. De asemenea se poate face un ceai din coajă de la ramuri tinere sau chiar de rădăcină (la fel se poate face şi din dud). 2 linguriţe de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Este poate cel mai eficient eliminator al lichidelor din organism.

Splinuţă (Solidago vrigaurea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Ţelină (Apium graveolens) este un excelent drenor hepatic, tonic al sistemului nervos şi hipotensor, acţionând şi asupra epitelului renal, determinând creşterea urinei eliminate. Stimulează activitatea de drenare a bilei, provoacă apariţia ciclului menstrual întârziat. Se fierb 3 linguri de rizomi mărunţiţi la 1 litru de apă timp de 20-30 minute. Strecuraţi şi apoi beţi 2 căni pe zi. Se pot folosi şi frunzele- 4 linguri de frunze mărunţite se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.

Viţa de vie (Vitis vinifera) se consumă sucul din viţă care se poate colecta primăvara după tăierea viei. Se ia câte 1 linguriţă o dată de 2-3 ori pe zi, în cazurile retenţiei apei în organism.

Consumaţi zilnic sucuri proaspete de legume şi fructe. Purtaţi încălţăminte cu tală joasă, reduceţi consumul de sare, combateţi obezitatea şi faceţi mişcare sau chiar sporturi adecvate vârstei şi posibilităţilor. Cel mai bun este înotul. Evitaţi fumatul, alcoolul cafeaua.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate