Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Reteta direct din caietul bunicii! Cornulete fragede cu gem de prune si nuca!

in Dulciuri

Cornulete cu gem de prune si nuca sunt atat de fragede ca ti se topesc in gura. Circula o multime de retete de cornulete pe internet si cate ori mai fi in casele romanilor, dar acestea sunt cu siguranta fragede.

12400676_981687891885826_8642810456192550351_n

Ingrediente
250 gr untura
150 gr zahar pudra
100 gr smantana sau iaurt
2 oua
1 lingurita de otet
1 pachet de praf de copt
faina cernuta, cat cuprinde (eu am avut aprox 600 gr)
gem de prune
nuca 100 gr

Modul de preparare

Amestecam intr-un castron  untura cu zaharul pudra, dupa care adaugam ouale si smantana. Amestecam cu o lingura ade lemn pana cand se formeaza o crema si este timpul sa adaugam si otetul.

Incepem sa adaugam faina, lingura cu lingura, punem si praful de copt, mai punem faina, pana cand aluatul nu mai poate fi manevrat cu lingura si framantam cu mana, adaugand faina pana cand acest aluat pufos nu se mai lipeste de maini.

Este momentul sa-l punem intr-o folie de plastic, sa-l asezam bine, astfel incat sa se raceasca uniform, deoarece va petrece cam 1 ora in frigider.

Dupa ce s-a racit in frigider, luam bucati potrivite din el, si il intindem cu un sucitor, pe un blat de lucru, pudrat cu faina, foaie subtire. Cu ajutorul unu-i castron am facut un cerc pe aluatul nostru, am indepartat marginile, si am taiat foaia in cadrane, precum feliile de pizza (in jumatate, apoi in sfert si inca o data).

Am amestecat gemul cu nuca si am pus o cantitate mica in fiecare cadran, in partea exterioara, de unde am si inceput sa rasucesc catre interior.

Am curbat un pic cornulelete, ca pe o semiluna si le-am asezat in tava de aragaz, am indrodus tava in cuptorul incalzit la o temperatura de 190 grade, pentru fix 20 min.

Apoi se scot, de lasa putin sa se raceasca, dar se pudreaza cu zahar pudra cat sunt inca caldute.

Sursa

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Dulciuri

Negresă de post

Există foarte multe rețete de negresă, dar pe aceasta o am de
LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web