Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Reţeta originală s-a denaturat! Ai grija cand consumi parizer

in Articole

Dacă îţi place parizerul cu siguranţă că te vei gândi de acum încolo de mai multe ori înainte să-l cumperi.

Ei bine, slănina este principalul ingredient din orice parizer, cremvursti, cârnat polonez sau hotdog. Proporția de slănină pleacă de la 70-80% la produsele „de calitate” și ajunge chiar la 95% pe piețele sărace, cum e și România. Dar asta este variantă „fericita”!

parizzer_63993100

Atunci când producătorii vor să reducă și mai mult costurile, ei renunță la  slănină și o înlocuiesc cu pastă MDM. Practic, este vorba despre o emulsie de apa și pastă de șorici, piele de pui, tendoane și cartilagii. Toate acestea sunt amestecate cu o substanță care ajută la topirea grăsimilor în apa.

Pasta astfel obținută este amestecată cu un procent mic de carne, și aceea de slabă calitate. Pentru a căpăta consistență, se adaugă amidon, iar textură specifică se obține prin folosirea de soia.

Dar produsul trebuie să fie nu doar consistent, ci și atrăgător. Astfel i se da culoare cu carmin și gust cu „praf de parizer”. Este vorba despre un amestec format într-o mică propotie din arome naturale și de sinteză și o mare cantitate de substanțe chimice.

Pentru a avea gust, se adaugă glutamatul de sodiu (potentiator de gust), care are capacitatea de a stimula creierul să perceapă gustul de câteva sute de ori mai tare decât cel normal. Lactoza și glucoza au rolul de a îndulci ușor amestecul.

În fine, se adaugă conservanții (nitrituzl de sodiu și nitratul de potasiu), precum și antioxidanții (acid ascorbic), cu rolul de a simula „prospetimea” produsului final.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/te-ingrozesti-cand-afli-din-ce-este-facut-parizerul-reteta-originala-s-a-denaturat_1887050.html#ixzz40PXQXKGO
Follow us: @realitatea on Twitter

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate