Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Reteta usoara si ieftina! Un desert fin ce se topeste in gura

in Dulciuri

Prajitura Greta Garbo este un desert absolut delicios. Nu necesita foarte mult timp de preparare si se topeste in gura.

12074936_934952699892679_7366309406827601589_n

Ingrediente foi:
1/2 kg de faina
200 g unt
2 oua intregi
250 g smanatana groasa
100 g zahar pudra
25 g drojdie proaspata
un varf de cutit de sare
coaja rasa de lamaie
Umplutura:
500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
400 g nuci macinate
200 g zahar
Decor:
100 g de ciocolata cu lapte
o lingura de smanatana lichida sau frisca lichida
o lingurita de unt

Mod de preparare

Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua,pe rand, si amestec bine cu mixerul. S-a turnat si smantana,coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.

Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava. Procedand asa,foaia se poate transporta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava. Se intinde destul de usor. Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos.Impartim in 3 parti egale.

Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem, am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie ,si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit.

Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.

Portionam si servim.

Sursa

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Dulciuri

Negresă de post

Există foarte multe rețete de negresă, dar pe aceasta o am de
LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web