Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Retete pentru camara ta

in Muraturi - Conserve

652x450_079555-retete-de-muraturi-pentru-camara-ta-de-iarna

Sunt atatea de facut pentru iarna, incat nu stii cum sa faci sa nu uiti nimic. Si noi era sa uitam tocmai de castravetii murati. Cum ar fi aratat oare camara ta fara ei? E, si, ca sa ne luam revansa, venim in ajutorul tau cu doua retete: castaveti in otet si castraveti in saramura.

Castraveti mici in otet
Se aleg castravetii mici si foarte proaspeti. Se spala, se taie putin la capete si se scurg bine de apa. De asemenea se pregatesc cativa morcovi taiati cu un cutit special, in rondele crestate, cateva frunze de telina si dupa gust, cativa catei de usturoi. In acest timp se fierbe otetul cu sare, astfel incat sa fie bine sarat la gust (50 g la 1 litru de apa) si cu cateva boabe de piper. Otetul de vin este cel mai bun, dar se poate intrebuinta si otet obisnuit de 9 grade. Se aseaza castravetii in borcan, iar printre ei felii de morcov, frunze de telina si catei de usturoi. Se toarna otetul racorit impreuna cu boabele de piper. Deasupra se pun boabe de mustar sau frunze de visin bine spalate, care mentin castravetii tari. Se leaga borcanul cu hartie pergament. Se pun la camara, iar dupa 10 zile se pot consuma deja.

Castraveti in saramura
Se aleg castravetii tineri si foarte proaspeti. Se spala in apa rece si se taie putin din capete. Daca sunt castraveti mai grosi care trebuie sa se mureze repede, se despica putin la mijloc in lungime, cu un cutit. Se pune apa la fiert cu sare, in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca.
Se aseaza castravetii in borcan, se pun printre ei catei de usturoi, iar deasupra se acopera cu crengi de marar. Se toarna saramura fierbinte si se leaga cu hartie pergament. Daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda.
Se pune intr-un loc calduros si se lasa 2-3 zile. Intre timp se vantura zeama de doua, trei ori. Dupa ce sunt bine murati, se tin la rece si se consuma dupa trebuinta.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Muraturi - Conserve

Muraturi

Muraturi Nu-i de ici de colo vorba „sa-ti faci vara sanie si

Castraveciori murati

Castraveciori murati Ingrediente: castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute,
LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web