Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rezultate la controalele ANAF la maneliști. 18 persoane nu pot să justifice averi de peste 20 de milioane de lei

in Evenimente

AGENTIA NATIONALA DE VERIFICARE FISCALA a anuntat luni primele rezultate la controalele facute in aceasta perioada la persoanele cu risc fiscal ridicat.

Astfel, aproape 70% dintre persoanele pe care cei de la ANAF i-au controlat trebuie să demonstreze cum au intrat in posesia unor sume mai mari de un milion lei. Totodata dintre acestea 18 persoane trebuie să justifice sume de peste 20 de milioane de lei se arată, într-un comunicat remis luni de ANAF .

De asemenea 35 de persoane nu pot justifica averi între 10-20 de milioane de lei, iar alte 48 de persoane averi între 5-10 milioane de dolari.

ANAF precizează că persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, datorită faptului că sunt rude sau afini cu persoane încadrate în tranșele superioare de risc, selectarea făcându-se concomitent, potrivit prevederilor legale.

Agenția a anunțat la începutul acestei luni că verifică, într-o primă etapă, 313 persoane fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal, cele mai multe dintre acestea provenind din municipiul București (31 persoane) și județele Ilfov (34) și Suceava (14).

Durata efectuării verificării fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 luni în cazul în care sunt necesare informații din străinătate.

După 25 de ani în care inechitatea, sub toate formele ei, a marcat evoluția României și a românilor, a venit momentul să schimbăm această stare de fapt, măcar în domeniul fiscalității. Știu foarte bine că așteptările ANAF sunt foarte mari în această perioadă și oamenii își doresc să vadă lucruri schimbate peste noapte . (…) Să apăsăm și mai tare pedala luptei împotriva evaziunii, inclusive pe segmental persoanelor fizice. Fie ele personalități ale vieții publice, maneliști, cămătară…etc. Cu toții vor trebui sî facă dovada fiscalizării veniturilor cu care și-au construit avere” , a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF, citat de b1.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate