Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ridichiile de lună, leacul ce te scapă (şi) de astenia de primăvară!

in Articole/Centru Media/Educational/Retete/Salate/Sanatate

   Nelipsite de pe tarabele din pieţe acum, la început de primăvară, ridichiile rosii sunt, pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, şi o adevărată sursă de sănătate. Li se mai spune ridichi de lună, sunt pline de vitamine şi minerale şi ar fi bine să nu lipsească din alimentaţia noastră.

   Ridichea este de mai multe feluri, dar cea mai cunoscută şi apreciată e cea mică, roşie, cu un conţinut alb, numită ridiche de lună. Este originară din Asia, fiind cultivată din cele mai vechi timpuri, în China. Ulterior a ajuns în Grecia, Europa, cucerind apoi toată lumea. Vechii greci foloseau ridichiile ca leac pentru tratarea nervozităţii, a căderii părului şi a opririi hemoragiilor.

   Sunt foarte apreciate pentru conţinutul lor ridicat de vitamina C, acid folic şi potasiu, dar şi pentru conţinutul mediu de vitamina B6, riboflamină, magneziu, cupru, zinc, fier şi calciu. Ridichea de lună contine foarte mulţi antioxidanti si este ideală de consumat dacă te confrunţi cu astenia de primăvară, având în vedere toate vitaminele pe care le conţine. Este de asemenea un bun detoxifiant şi întăritor al imunităţii. 100 g de ridichii conţine doar 20 de calorii şi 1,6 g fibre. Datorita conţinutului ei, ridichea este considerată una dintre legumele care ajută la prevenirea cancerului.

   Consumând ridichiile de lună, poţi scăpa de diverse afecţiuni ale stomacului ca balonări, indigestii, refăcându-se şi flora intestinală. Ridichea este recunoscută şi pentru faptul că previne guturaiul, gripa şi infectiile respiratorii. Are rezultate bune în tratarea astmului bronşic la copii. Ridichiile de lună sunt benefice pentru tratarea tuturor afecţiunilor care au la bază lipsa de vitamina C. Consumul regulat de ridichii de lună are efect de calmare pentru afecţiunile ficatului, poate împiedica dezvoltarea pietrelor la rinichi şi la vezica biliară. Un remediu pentru infecţiile urinare este sucul de ridichi, consumat timp de o săptămână, de două ori pe zi.

   Amestecat cu mierea, sucul de ridichi combate afecţiunile pulmonare şi tusea. Sucul de ridichii este recunoscut şi pentru combaterea parazitilor intestinali. Specialiştii le recomandă bolnavilor de hepatită să consume zilnic câte o legătură de ridichi de lună ca aperitiv, vreme de trei săptămâni.

   Frunzele de ridichi sunt toxice pentru organism, dar numai dacă sunt consumate în cantităţi mari. Intoxicaţia cu frunze de ridichi poate duce, în timp, la pierdere în greutate şi la complicaţii ale circulaţiei sanguine.

   Cel mai adesea consumăm ridichiile aşa cum sunt ele, proaspete, cu puţină sare sau împreună cu salată verde. Acesta este cel mai sănătos şi dietetic mod, având în vedere că legumele sunt în stare naturală atunci când sunt consumate. (foto: C. DUMITRU)

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web

loading...