mircea albulescu

România în doliu. Marele artist Mircea Albulescu a decedat

in Evenimente/Stiri online de

Celebrul actor Mircea Albulescu a decedat la vârsta de 81 de ani, din cauza suferințelor cardiace cu care se lupta de mai mulți ani. În anul 2014 artistul a fost supus unei triple operații de bypass la inimă, moment în care s-a retras din viața artistică.
Actorul Florin Zamfirescu i-a compus un „laudatio” maestrului Mircea Albulescu, declarând că marele actor era „un taifun, un vulcan, un monstru sacru cu spiritul frământat, viu”, scrie Mediafax.

mircea albulescu

Pe numele său adevărat Iorgu Constantin V. Albulescu, artistul a devenit o emblemă a teatrului românesc, a fost doctor în arte, publicist, poet, prozator și membru al Uniunii Scriitorilor. În palmaresul său de actor a strâns sute de piese de teatru și filme în care a jucat roluri memorabile, printre care, piesa „Danton” de Camil Petrescu și filmele Mihai Viteazul, (1970), Zile Fierbinți, (1975), Revanșa, (1978), Nea Marin Miliardar, (1979), etc, filme în regia lui Sergiu Nicolaescu. Întreaga activitate a maestrului a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului, alături de alte personalități ale vieții culturale românești.

Trupul neînsuflețit al actorului Mircea Albulescu va fi depus, sâmbătă, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național București după care, va fi dus la Capela de la Cimitirul Reînvierea, unde oamenii îi pot aduce un ultim omagiu. Duminică, 10 aprilie, la ora 14:00, va avea loc înmormântarea.

loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.