Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Romanii au ajuns sa se dea drept tigani pentru 500 de lei si o masa calda!

in Articole

În goana după bani, românii se vând și pentru 500 de lei. S-a întâmplat în cadrul unui proiect european derulat sub sloganul ”Dă-mi o şansă” ce se adresa romilor, persoanelor cu dizabilităţi şi femeilor vulnerabile. Potrivit datelor obținute de jurnaliștii de la „Adevărul” citați de B1.ro, mai multe persoane care nu sunt de etnie romă s-au declarat astfel pentru a intra în grupul ţintă al proiectului.

saracie-604-remus-suciu

„Măsuri inovatoare pentru facilitarea acccesului pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile”, este denumirea unui proiect finanţat de Uniunea Europeană cu aproximativ două milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor de etnie romă. Proiectul a vizat diminuarea discriminării şi includerea pe piaţa muncii a acestora. În cadrul proiectului, s-au ţinut cursuri de lucrător comerciali pentru integrarea acestora pe piaţa muncii.

Cursanţii au beneficiat de un prânz gratuit şi de 500 de lei. În goană după bani, s-au declarat ca fiind romi chiar şi persoane care nu au această etnie. Mai mult chiar, Universitatea de Vest din Timişoara s-a ocupat în acest proiect de partea de formare teoretică şi practică.

Ca atare, cursanţii au făcut şi practica la trei magazine alimentare. Conform celor de la „Adevărul” însuşi patronul unui magazin a făcut cursul de vânzător. „Dacă aşa am declarat, aşa sunt. Dacă a fost cursul pentru romi. Nu-s tot oameni şi ţiganii şi romii?”, a spus bărbatul. O vecină l-a dat însă de gol. „E țigan? Oltean îi, dar ţigan nu-i. E sămânţă de oltean. Oltean şi bănăţean”

Responsabil cu formarea cursanţilor, din partea Universităţii de Vest din Timişoara, Sorin Predescu a susţinut că nimeni nu poate contesta etnia unei persoane atâtat timp cât persoana respectivă se declară de o anumită etnie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate